Afbeelding

Zes jaar later en een postpakket

Twee onderwerpen in één klap. Hoewel beide niet leuk, is de afloop van de twee verhaaltjes happy te noemen. Het gebeurde allemaal in de Boslaanflat.

Allereerst complimenten voor het uitgevoerde initiatief om flat Koningsbos een cosmetische facelift te geven. Ronduit gelukt: goed in de verf en flink opgeruimd. Toch waren er afgelopen vrijdag twee dompers. Meer aandacht op goed beveiligen blijkt nog zeer gewenst. Twee flatbewoners zagen hoe een jongeman van duidelijk exotische afkomst een dure damesfiets met kinderzitje schielijk stalde bij de deur van de grote berging. De fiets (een Simplex Antilope) bleek geen slot te hebben en was dus verdacht. De politie was er meteen en na een half uurtje was via het chassisnummer duidelijk dat deze fiets 6 jaar geleden gestolen was in Utrecht. De dader kon niet achterhaald worden, maar dat er ergens in Utrecht een blijde dame moet zijn, moge duidelijk wezen.
Volgende akkefietje. Ik had mij ontfermd over twee postpakketten van de nieuwe buren die nog druk aan het inrichten zijn. Die middag zette ik de twee pakketjes bij hen voor de deur, menend dat ze wel zouden verschijnen. Wat later loop ik met een medebewoonster naar binnen en zie nog net een donkere knaap mét een pakket onder de arm onze gang af hollen. Knaap niet te pakken te krijgen. Had wel het pakket voor de deur van een andere flat gesmakt en deed voorkomen alsof hij de koerier was. Niet dus. Maakte zich uit de voeten en kon niet gegrepen worden. Hoe komen ze in de flat? Dat blijft de vraag.