De Plankeniers spelen de hele maand 'Tramlijn Begeerte'.
De Plankeniers spelen de hele maand 'Tramlijn Begeerte'. Foto: Peter van Bokhorst.

donderdag 3 maart

Bridgen

Iedereen is welkom om te komen bridgen onder begeleiding bij WOC Spieghelwijck aan de Iepenlaan 354a.

Toneelvoorstellingen

Van donderdag 3 t/m zondag 20 maart staan er tien toneelvoorstellingen van een klassieker in de toneelgeschiedenis gepland in het sfeervolle Plankenierstheater: 'Tramlijn Begeerte' van de Amerikaanse toneelschrijver Tennessee Williams. Blanche is zo'n rol waar actrices graag hun tanden in zetten en actrice Sanne van Dijk doet dat in volle glorie. De hele maand maart is zij te bewonderen in het Plankenierstheater. De voorstellingen beginnen om 20.30 uur en de zondagmiddagmatinee (*) begint om 14.00 uur. Reserveren kan via www.plankeniers.nl. Telefonisch reserveren kan via 035-69 207 90 (wo t/m vr 11.00-13.00 uur).

Vestingborrel

Vestingborrel voor ondernemers en ondernemende personen die een band hebben met Naarden / 't Gooi. Toegang en hapjes gratis, drankjes voor eigen rekening. Meer informatie: Karin van Oorschot - 035-8877090. Locatie: Even Eten en Drinken bij de Doelen aan de Marktstraat in Naarden.

vrijdag 4 maart

Biljarten

Biljarten voor beginners en gevorderden onder begeleiding bij WOC Spieghelwijck aan de Iepenlaan 354a in Bussum.

Taxatiemiddag

Het Venduehuis der Notarissen uit Den Haag houdt een taxatiemiddag in hotel Jan Tabak aan de Amersfoortseweg 17 in Bussum.Tijd: 12.30 – 16.00 uur om de volgende soorten kunst en antiek te laten beoordelen: schilderijen, tekeningen en aquarellen uit de Haagse School, Indische School en Na-oorlogse kunst, Chinees porselein en aardewerk, Aziatica, zilver, goud en sieraden.

Theesessie

Theesessie met een praatje, een spelletje en een gezellig glaasje wijn. Locatie: WOC Spieghelwijck aan de Iepenlaan 354a in Bussum. Aanvang: 14.00 uur.

Zelf muziek maken

Zelf muziek maken op de mondharmonica, lijkt je dat wat? Elke vrijdagmiddag van 14.00-15.30 uur speelt een kleine groep in De Palmpit de oude liedjes van vroeger. Neem je instrument mee en doe mee.

Schakeldiner

Op vrijdag 4 maart staat er een driegangendiner klaar bestaande uit: tapas - bonenschotel - kabeljauw - fruitsalade. Ontvangst vanaf 17.15 uur, aanvang diner 17.45 uur. Kosten: € 7,50 euro. Het adres is Kol. Verveerstraat 74, tel.nr. 035-6944742

Broodje+

Ruimte serveert weer Broodje+ aan de Brinklaan 36a, Bussum rechts naast de Maria(koepel)kerk. Inloop vanaf 17.30 uur met koffie/thee. Van 18.15 tot 19.15 uur een broodmaaltijd, soep en een snack.

Goed Gesprek

Ruimte houdt aan de Brinklaan 36a, Bussum naast de Maria(koepel)kerk een goed gesprek over de Bijbel. Aanvang 19.15 uur.

zaterdag 5 maart

Garageverkoop

Er wordt weer een garageverkoop gehouden aan de Iepenlaan, box 348. Tijd: 14.00 tot 16.00 uur. De opbrengst gaat naar activiteiten voor bewoners.

Broodje+

Ruimte serveert weer Broodje+ aan de Brinklaan 36a, Bussum rechts naast de Maria(koepel)kerk. Inloop vanaf 17.30 uur met koffie/thee. Van 18.15 tot 19.15 uur bent u welkom voor u een heerlijke broodmaaltijd met soep en een snack.

zondag 6 maart

Hans Mantel

Hans Mantel in Limes Live. Een van Neerlands bekendste jazzbassisten komt met zijn trio onvervalste, stevige jazz ten gehore brengen. Hans speelde met de groten der aarde en presenteerde jarenlang jazzprogramma's op radio en tv. Aanvang 14.30 uur. Toegang gratis. Restaurant Limes, Cattenhagestraat 9, Naarden-Vesting.

Poëzie performance

Gaston Bannier draagt in de poëtische voorstelling 'Lopen zonder een stap te verzetten' gedichten voor uit de gelijknamige bundel, aangevuld met nieuw werk en afgewisseld met persoonlijke verhalen. Het geheel staat onder de bezielende, muzikale begeleiding van bassist Mischa Kool. Locatie: Wijkontmoetingscentrum De Palmpit aan de Koekoeklaan 3 te Bussum. Aanvang: 14.30 uur. Entree: € 4,-.

maandag 7 maart

Open Koffie

Open Koffie voor zp'ers uit Naarden, Bussum. Samen netwerken, ervaringen delen en koffie drinken. Van 9.00 - 10.30 uur. Locatie: Het Hoofdkantoor Bussum. Aanmelden is niet nodig.

Yoga

Yoga geeft veerkracht en nieuwe energie. Ontdek het bij WOC Spieghelwijck aan de Iepenlaan 354a in Bussum. Aanvang: 10.15 uur.

Seniorencafé

Op maandag is zoals gewoonlijk het ANBO Seniorencafé in de Brasserie Stokjes en Lepel, Nassaustraat 3 b te Bussum. Ook niet-leden van de ANBO zijn welkom. De consumpties zijn voor eigen rekening.

De Tuin als Lusthof

De afdeling Gooi-Noord van de Koninklijke Maatschappij Tuinbouw en Plantkunde / Groei & Bloei houdt haar jaarlijkse Grote Avond. Deze keer komen wetenschapsjournalisten Gerda Bosman en Corlijn de Groot. De lezing met afbeeldingen zal gehouden worden in zalencomplex Witte Kerk Naarden, Koningin Wilhelminalaan 15, 1411 EL Naarden. www.wittekerknaarden.nl. De avond begint om 20.00 uur. Entree voor leden € 5,- en voor niet-leden € 8,-.

dinsdag 8 maart

Infomiddag Visio

Visio verzorgt in de bibliotheek van Bussum een inspreekuur. Mensen met een visuele beperking en/of hun familieleden kunnen hier informatie krijgen over hulpmiddelen bij het lezen. Langskomen kan tussen 10.30 tot 12.30 uur.

PCOB-lezing

Kunsthistorica Lisette le Blanc komt spreken over Jeroen Bosch. Locatie: Wilhelminakerk, Wilhelminaplantsoen, Bussum. Aanvang: 14.00 uur. Belangstellenden zijn welkom. Toegang vrij.

Zelfverdediging

SCAN Kinderwerk aan de Majoor Kampsstraat in Naarden organiseert een cursus Zelfverdediging voor meisjes. Tien lessen, van 16.00 tot 17.30 uur. Opgeven op 035-6943262 of kinderwerkscan@versawelzijn.nl.

Glas-in-lood

Lezing door beeldend kunstenaar Sibylle Gielen over de toegepaste kunst Glas-in-lood. Daarbij spreekt ze ook over glas-in-loodramen in Bussum. Locatie: Wilhelminakerk om 20.00 uur. Toegang is gratis.