Vanaf komende zomer wordt er gebouwd.
Vanaf komende zomer wordt er gebouwd. Foto: Sjoerd Stoop

Dudok Wonen en Nieuwe Muziekschool in Bensdorp

BUSSUM - Er worden steeds meer stappen gezet met de bouwplannen op Bensdorp. Afgelopen week werd bekend dat Dudok Wonen de helft van alle appartementen gaat verhuren en de eerste huurder voor een van de andere panden werd bekendgemaakt.

Bensdorp wordt verbouwd zodat er straks gewoond kan worden. Er worden 80 appartementen gebouwd. De helft daarvan wordt straks verhuurd door Dudok Wonen, zo heeft bouwer Noordersluis afgelopen week bekendgemaakt. Het gaat om sociale verhuur, waardoor de huurbedragen op z'n hoogst 700 euro per maand kunnen worden. Er wordt nog gezocht naar een verhuurder voor de andere 40 appartementen. De andere helft van de appartementen wordt ook verhuurd, maar dan via de vrije sector. Die huurbedragen worden een stuk hoger.

Er wordt op Bensdorp eveneens plaats gemaakt voor kunst en cultuur. Afgelopen week werd bekend dat de Nieuwe Muziekschool wel eens de eerste culturele huurder van Bensdorp zou kunnen gaan worden. De school heeft erg belangstellend gereageerd. "Ze krijgen de kans deze volledig nieuw en naar eigen wens te bouwen: een flinke uitbreiding ten opzichte van de huidige situatie van de muziekschool", meldt Noordersluis.

De bouw van de appartementen en andere gebouwen op Bensdorp moet nog van start gaan. Komende zomer gaat de sloop van bestaande opstallen van start, daarna wordt er gebouwd. Naar verwachting worden de eerste appartementen eind volgend jaar verhuurd.