Diabetes Kookcafé is in de race voor een cheque.
Diabetes Kookcafé is in de race voor een cheque.

Welke lokale goede doelen krijgen een donatie?

BUSSUM - De ING heeft ook in Bussum drie projecten genomineerd voor een mooi geldbedrag. Het gaat om Kunstkring Artes, Kinderdiabetes Kookcafé en Stichting Nieuw in 't Gooi. Inwoners van de hele regio kunnen stemmen op hun favoriete project. Degene met de meeste stemmen gaat ervandoor met een geldprijs van het ING Nederland fonds.

Stichting Kunstkring Artes heeft het idee opgevat om tijdens Bussum Cultureel een kunstproject op te zetten met vluchtelingen. Zowel aankomend kunstenaars als gevestigde professionele kunstenaars willen ze een podium bieden op zondag 11 september.
De Stichting Kinderdiabetes Kookcafé hoopt ook op een donatie van de ING. Zij zorgen er één keer in de drie weken voor dat kinderen met diabetes samen met hun vriendjes kunnen koken in het Kinderdiabetes Kookcafé bij de Vernissage in Bussum. Hier kunnen ze ervaringen delen, met een echte chef-kok koken, koolhydraten tellen met de diëtiste, bloedsuiker meten en insuline toedienen met de diabetesverpleegkundige.
Tot slot is de stichting Nieuw in 't Gooi genomineerd. Deze stichting helpt uit het buitenland gevluchte mensen zich welkom te voelen in Nederland. De stichting helpt actief een veilig thuis te creëren, de sociale leefbaarheid te bevorderen en mensen helpen zelfredzaam te worden. Ze kunnen het geld goed gebruiken, bijvoorbeeld voor de aanschaf van een busje.

Stemmen kan via ing.nl/stemNederlandvooruit. De organisatie met de meeste stemmen ontvangt € 5.000, nummer twee € 3.000, nummer drie € 2.000. In het Gooi zijn ook nog de rolstoelbus genomineerd uit Laren en de Stichting Bidaya uit Hilversum.