Welk team kan Allen Weerbaar nog van succes afhouden?
Welk team kan Allen Weerbaar nog van succes afhouden? Foto: Bastiaan Miché

Vooralsnog ongenaakbaar

BUSSUM - Er werd tot nu toe nog geen enkel duel verloren, het team heeft de beste aanval en een nauwelijks te passeren achterhoede. De Bussumse voetbalclub Allen Weerbaar kent een van de beste jaren tot nu toe. De Bussumers boeken zege na zege.
Met een grote voorsprong op de rest kan alleen een ramp Allen Weerbaar nog van de eerste plaats afhouden, zou je zo denken. "Het wordt langzamerhand de vraag wanneer we onze eerste plaats zeker gaan stellen. We staan nu al zo veel punten voor op de rest. En het gaat maar door", zegt teammanager Hasan Cecen trots.
Nog geen drie jaar geleden stond de club aan de rand van de afgrond en het leek er even op dat de Bussumse club opgeheven moest worden. Allen Weerbaar kwam er weer knap bovenop. Zowel op als naast het veld staat het er weer goed voor.

door Sjoerd Stoop

Veel vertrouwen
Voetballend was er twee jaar geleden het eerste succes: na jaren van zesdeklassevoetbal promoveerde Allen Weerbaar. Het was de start van een opmars. Een jaar later was het team weer een van de beteren. En nu staat het eerste elftal aan de vooravond van weer een voetbalfeest. Want dat Allen Weerbaar komend voorjaar weer promoveert, daar rekent de hele club ondertussen wel op.

"Het staat er heel erg goed voor", erkent Cecen. "We hebben tot nu toe al onze tegenstanders weten te verslaan en je merkt dat dat heel erg veel vertrouwen geeft. Maar het kan nog wel beter. Je merkt vaak dat we voor rust nog even wakker moeten worden en dan maken we het soms nog wel even spannend. Na rust kunnen we dan alsnog afstand nemen. We denken vaak: het komt wel goed. Dat lukt meestal ook wel, maar je kan een keer een dag hebben dat je dan toch punten verspeelt. We werken er hard aan om nog beter te worden."

Sterke spelers
Dat Allen Weerbaar het nu zo goed doet, komt doordat de Bussumers afgelopen zomer een aantal sterke spelers konden aantrekken. De bekendste naam: oud-betaaldvoetballer Tarik Divarci, momenteel de topscorer van het team. "Je merkt dat deze jongens Allen Weerbaar echt sterker maken. Ze komen allemaal van veel sterkere teams. Waarom deze jongens toch graag naar AW komen? De meeste kennen elkaar en voetballen gewoon graag samen. We betalen onze spelers geen cent. Ze doen het allemaal voor elkaar en voor de club. Je merkt ook dat de meeste spelers buiten het veld heel goed met elkaar omgaan."

Aftellen
Voor Allen Weerbaar wordt het aftellen naar de dag dat de eerste plaats zeker wordt gesteld. "Het kan heel snel gaan. We verwachten dat we over ongeveer een maand wel een feestje kunnen gaan geven", lacht Cecen. "Als we geen blessures oplopen of andere tegenvallers hebben dan moet het goed komen de komende weken. Dan zullen we ook de rest van de tegenstanders verslaan. En dat feestje: we hebben nog geen echte plannen gemaakt, maar reken er maar op dat het een groot feest kan gaan worden als we straks kampioen worden. Dat was het twee jaar geleden ook, dus dat gaat wel goed komen."

Komende jaren
Allen Weerbaar moet nog wel promoveren, maar droomt ondertussen al van de volgende jaren. "Als we onze spelersgroep bij elkaar houden dan zullen we volgend jaar weer een goede kans maken om verder te promoveren. We hebben de afgelopen maanden al een paar keer geoefend tegen veel sterkere tegenstanders en toen wonnen we ook. We kunnen dus nog wel een paar klasses hoger voetballen, denken we. We zouden de derde of tweede klasse wel aan moeten kunnen. Maar laten we eerst maar eens promoveren."