De directie van de Rabobank Gooi en Vechtstreek.
De directie van de Rabobank Gooi en Vechtstreek. Foto: Rabobank

Fusiebank versterkt coöperatieve activiteiten

BUSSUM - Rabobank Hilversum Vecht en Plassen en Noord Gooiland fuseren per 1 maart. De nieuwe bank die ontstaat gaat Rabobank Gooi en Vechtstreek heten en is actief in de gemeenten Blaricum, Bussum, Hilversum, Huizen, Laren, Stichtse Vecht en Wijdemeren.

"De fusie is nodig omdat daarmee voldoende schaalgrootte wordt bereikt om klanten te kunnen blijven bedienen met lokale kennis en expertise. Bovendien kan de fusiebank haar coöperatieve activiteiten intensiveren en nog meer bijdragen aan de economische en maatschappelijke vitaliteit van de regio", aldus Johan Drost, directievoorzitter van de nieuwe bank.

De bank zegt ondanks de schaalvergroting sterk lokaal gericht te blijven. "We kunnen leren van elkaar. Zo kan bijvoorbeeld een mooi initiatief dat nu succesvol is in Breukelen ook ingezet worden in Huizen of andersom. Beide banken beschikken over een omvangrijk netwerk dat we kunnen inzetten om onze coöperatieve gedachte handen en voeten te geven. Voor de nieuwe bank zijn binnen de coöperatie het bevorderen van de economische vitaliteit en leefbaarheid in zorg en wonen de belangrijkste thema's. Zo willen we betekeningsvolle samenwerkingsverbanden aangaan, verstevigen en creëren. We willen herkend worden als een coöperatieve bank die ontwikkelingen mogelijk maakt in de regio", vervolgt Johan zijn verhaal.

Naast Johan hebben Harold van de Wakker en Hans van der Pouw zitting in het directieteam, respectievelijk als directeur Bedrijven en directeur Bedrijfsmanagement. Zij besturen de bank vanuit het hoofdkantoor aan de Thebe in Hilversum.