Kan BFC straks op zaterdag meer potten breken?
Kan BFC straks op zaterdag meer potten breken? Foto: Bob Awick

BFC maakt overstap naar zaterdagvoetbal

BUSSUM - Het eerste elftal van BFC gaat vanaf volgend seizoen op zaterdag spelen. BFC komt hiermee tegemoet aan de wens van de spelers en hoopt zo ook meer talentvolle spelers te behouden.

door Yvette Geerts

In het verleden maakten talentvolle spelers juist de overstap naar een andere vereniging omdat ze niet langer op zondag willen spelen. Dat probleem moet hiermee voorkomen worden.
De overstap naar zaterdag betekent dat het eerste elftal samen gaat spelen met de jeugdteams. Veel beter, vindt Rens Muller, woordvoerder van de club. Het eerste team hing er volgens hem maar een beetje bij op zondag. Het kwam regelmatig voor dat ze alleen op het veld stonden met een handjevol toeschouwers. Voor de jeugdspelers is het ook leuk, zij kunnen de 'helden van hun club' dan zien voetballen.
De beslissing is ook ingegeven door het ambitieniveau van de club. Ze hebben een succesvolle jeugdafdeling, maar een aantal haakt af zodra ze de overstap moeten maken naar de senioren. "Ze willen ook graag nog op zaterdagavond kunnen stappen", reageert Muller. Hij verwacht ook dat het team op zaterdag een snellere stap omhoog kan maken omdat een aantal spelers die de club eerder de rug toekeerden nu wellicht terugkeren. BFC gaat een aantal van deze vertrokken spelers hiervoor ook actief benaderen. De overstap naar zaterdag past ook in de landelijke trend en ook andere clubs in 't Gooi spelen al op zaterdag.

De verwachting is wel dat er nu op zaterdag capaciteitsproblemen ontstaan. Die kunnen worden opgelost door de jeugdteams per toerbeurt op zondag te laten spelen. Volgens Muller waren capaciteitsproblemen sowieso al reƫel vanwege de grote aanwas van jeugdspelers de laatste jaren.