Afbeelding
Foto: Jessica de Jong

Nog 1 zetel over voor Hart voor Bussum

GOOISE MEREN - De politieke partij Hart voor Bussum houdt nog maar één zetel over nu fractievoorzitter René Sweijen de overstap heeft gemaakt naar de Gooise Ouderenpartij.

Zijn overstap heeft te maken met 'verstoorde verhoudingen binnen de raadsfractie van Hart voor Bussum'. Door zijn besluit gaat de GOP van 2 naar 3 raadszetels.

Hart voor Bussum heeft nu nog maar één raadszetel over, bezet door Marieke Munneke Smeets. Haar partij had vorig jaar nog 5 zetels. Bij de meest recente gemeenteraadsverkiezingen in november zag ze haar partij al slinken naar 2 zetels.

Fractievoorzitter Munneke Smeets laat weten overvallen te zijn door het vertrek van Sweijen. Ze zegt juist terug te kijken op een jarenlange goede en vruchtbare samenwerking. Ze wil pas verder reageren na overleg met de andere leden van de partij.
Sweijen is niet het eerste raadslid dat uit Hart voor Bussum stapt. Eerder verlieten Ton Fokker en John Krabbendam al de partij.


Win kaartjes 'Raad eens hoeveel ik van je hou'

BUSSUM - De familievoorstelling 'Raad eens hoeveel ik van je hou' is deze voorjaarsvakantie te zien in Spant! en BussumsNieuws geeft kaartjes weg.

De voorstelling van Theater Terra is voor iedereen van vier jaar en ouder. Het verhaal gaat over Hazeltje en Grote Haas die vreselijk veel van elkaar houden. Maar hoeveel precies, dát is niet makkelijk te meten.
Wie kans wil maken op kaarten kan een mailtje sturen naar prijsvraag@spant.org onder vermelding 'Raad eens hoeveel ik van je hou'. De voorstelling is op woensdag 2 maart om 15.00 uur. Prijswinnaars worden door Spant! op 24 februari benaderd. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.