BFC kon pas na rust wat terugdoen.
BFC kon pas na rust wat terugdoen. Foto: Bob Awick

Beschamende nederlaag BFC

BUSSUM - Geen goed voetbal en vooral voor rust geen enkele goede kans. BFC heeft afgelopen weekend een beschamende nederlaag geleden tegen concurrent Amsvorde. De Bussumers verloren met 2-4.

BFC speelde verreweg het slechtste duel tot nu toe: het voetbal was futloos en de Bussumers maakten veel fouten. Amsvorde deed het veel beter. Echt grootse kansen van de Amersfoorters bleven dan wel achterwege, maar de ploeg toonde meer vechtlust en voetbalde een stuk aanvallender. BFC had daar geen antwoord op en kwam halverwege de eerste helft op achterstand te staan. Het had allemaal nog erger gekund: BFC mocht van geluk spreken dat keeper Desmond Ording sterk stond te keepen en de schade voor rust beperkt kon houden.

Met een beperkte achterstand op het scorebord had BFC de hoop na de rust wat terug te kunnen doen. De Bussumers waren dan wel het meest aan de bal, maar maakten wederom te veel fouten. Dat had tot gevolg dat de ploeg nauwelijks voor gevaar kon zorgen. Amsvorde kreeg wel goede kansen. Met een paar snelle counters stond het al snel 0-3 voor de Amersfoorters. Het duel leek daarmee gespeeld, zeker toen BFC'er Dirk Jan Tegel met een rode kaart van het veld moest. BFC kreeg echter toch weer kansen toen ook Amsvorde een rode kaart kreeg. De Bussumers kwamen terug door een benutte strafschop van Dico Knevel en een goal van Tjerk Posthuma. Het laatste sprankje hoop leverde BFC echter geen goed resultaat meer op. Door weer een fout van BFC kon Amsvorde de 2-4 maken, waarmee BFC verslagen was.

BFC staat na afgelopen weekend op een teleurstellende negende plaats van het klassement. De achterstand op de top 3 van het klassement bedraagt na afgelopen weekend zes punten.

Komend weekend speelt BFC tegen Forza Almere, de nummer voorlaatst van het klassement. Een week later wacht het treffen met koploper APWC.

Meer en meer problemen voor voetballers NVC

NAARDEN - De problemen worden groter voor de voetballers van NVC. De Naarders verloren afgelopen van concurrent FC Abcoude (1-0) en hoorden na afloop ook nog eens dat de andere concurrent, FC Weesp, wel gewonnen had. Het wordt daardoor met de week spannender onder aan het klassement van de tweede klasse.

NVC speelde naar behoren en was het meest aan de bal. Echt goede kansen bleven echter achterwege. FC Abcoude had slechts aan één goede kans voldoende om de zege zeker te stellen.

NVC probeerde daarna nog wel wat terug te doen, maar de FC Abcoude-achterhoede kon zonder problemen standhouden. Er waren wel wat kansjes voor de Naarders, maar het ontbrak de ploeg aan geluk.

NVC zakt weg
NVC staat nu op een gedeelde tiende plaats van het klassement. De voorsprong op de nummer laatst bedraagt na afgelopen weekend nog maar twee punten. Elke volgende nederlaag zou kunnen betekenen dat NVC verder wegzakt.

De komende twee weken speelt NVC tegen het sterke Pancratius en Elinkwijk. Een week later volgt het treffen met concurrent FC Weesp. Dan moet er gewonnen worden om kans te houden op klassebehoud.