De clubhelden van BFC.
De clubhelden van BFC. Foto: Wendy Hereijgers

Voetbalclub BFC maakt 'wall of fame' met foto's BFC-profs

BUSSUM - Voetbalclub BFC heeft een 'wall of fame' gemaakt met foto's van alle profvoetballers die de club heeft voortgebracht. De voetballers kwamen het zondag zelf onthullen.

Vooralsnog hebben 5 voetballers vanaf BFC de overstap gemaakt naar het profvoetbal. Jan Penneweert was een halve eeuw geleden de eerste: de Bussumer stapte over van BFC naar het Amsterdamse DWS om later weer terug te keren.

Jaren later was Marco Holster de volgende: de BFC'er speelde voor AZ, Heracles Almelo, Ipswich Town en Go Ahead Eagles. Eén BFC-team bracht zelfs twee profvoetballers voort: Michael van der Kruis en Jeroen Verhoeven.

Een BFC-team bracht zelfs twee profvoetballers voort

Michael van der Kruis maakte de overstap naar de jeugd van Ajax en speelde vervolgens voor Excelsior, De Graafschap, HFC Haarlem en FC Emmen. Jeroen Verhoeven maakte eveneens de overstap naar de jeugd van Ajax en speelde vervolgens voor RKC Waalwijk, FC Volendam, Ajax, FC Utrecht en nu weer voor FC Volendam.

Keeper Kevin Rijnvis is vooralsnog de laatste BFC-prof: na de jeugd van Ajax speelde de BFC'er voor FC Dordrecht en FC Omniworld.