Goud voor Bussumer Rogier Blaas.
Goud voor Bussumer Rogier Blaas. Foto: Lidy Blaas.

Rogier wint goud op Special Olympics

BUSSUM - De 19-jarige Rogier Blaas heeft afgelopen zaterdag op de Special Olympics een gouden medaille weten te pakken op de Super G. Hij deed dit in Lichtenstein waar hij elfde werd van het hele deelnemersveld van 190 skiërs.

Aan de Special Olympics doen mensen met een verstandelijke beperking mee. Al deze sporters hebben flink getraind en komen uit heel Europa. Als Hollandse jongen stond Rogier tussen toppers uit echte skilanden zoals Oostenrijk en Zwitserland. Blaas spreekt van een 'superleuke ervaring'. Hij vertelt dat hij flink had geoefend voor de wedstrijden. "Ik begon met skiën toen ik 3 jaar oud was en doe dat dus al 16 jaar. Ik train iedere zaterdag bij de Wolfskamer in Huizen en met dat team gaan we ook ieder jaar een week naar de sneeuw. Ook met mijn ouders ga ik altijd op wintersport."

Blaas vertrok naar Lichtenstein met in totaal 7 leden van de Wolfskamer en vier trainers. "Een hele leuke ploeg", aldus Rogier. "We hebben zaterdag twee keer een run geskied. De eerste keer viel ik. Dat was jammer, maar toen werd je wel in een divisie ingedeeld. De tweede run haalde ik goud. Dat had ik niet verwacht." De volgende dag stond de Bussumer opnieuw aan de start, maar toen wel in een andere, hogere divisie. "Ik werd toen vierde op de reuzenslalom."

World Winter Games
Rogier gaat uiteraard door met skiën. In Nederland heeft hij al aan veel wedstrijden meegedaan. Deze Special Olympics waren nieuw voor hem, maar hij heeft er erg van genoten. Hij staat dan ook liever in de sneeuw op de ski's dan op de borstelbaan. Ook heeft hij al een nieuw doel voor ogen. "Ik wil graag volgend jaar meedoen aan de Winterspelen (Special Olympics World Winter Games) in Oostenrijk. Daar ga ik hard voor trainen. Ik hoop dan weer goud te pakken."

Rogier in actie in Lichtenstein.