Rotary verdeelt 1750 euro onder Bussumse goede doelen

BUSSUM - Een vluchtelingentoneelstuk, een glas-in-loodproject en paardrijden voor gehandicapten zijn de drie uitgekozen doelen die geld krijgen van de Rotary Bussum. In totaal wordt 1.750 euro verdeeld onder de drie clubs.

De Rotary deed onlangs een oproep voor goede doelen die zich inzetten voor de Bussumse samenleving. Er kwamen meer dan twintig aanvragen binnen. Uiteindelijk hebben de Rotary-leden gekozen voor een toneelstuk om meer begrip te kweken voor de positie van vluchtelingen onder middelbare scholieren, het adopteren van een glas-in-lood-panele project van de Historische Kring en het financieel ondersteunen van het initiatief om met gehandicapten te gaan paardrijden.
Gillis Koomen, voorzitter van Rotary Bussum: "Onze oproep heeft gewerkt. Als Rotary willen we graag contact met de omgeving om ons heen. We hebben € 750,- voor het toneelstuk gegeven en de andere twee doelen krijgen 500 euro. De komende maanden gaan we kijken waar we, naast financiële hulp, deze initiatieven verder mee kunnen ondersteunen. En ja.. ik verwacht dat we deze actie jaarlijks gaan herhalen. Want tussen de verzoeken zitten echt fraaie initiatieven die je als Bussumer met trots vervullen."

Het toneelstuk 'Zina's reis' krijgt dus 750 euro. Dit project is een initiatief van toneelvereniging De Schakel, Twinburgering en het Platform Maatschappelijk Ondernemen Bussum Naarden. De bedoeling is om een toneelvoorstelling te maken en lesmateriaal te ontwikkelen. Op die manier moet er onder scholieren begrip voor vluchtelingen gekweekt worden.
Het glas-in-loodproject werd ingediend door de Historische Kring. Het gaat om ramen die werden gevonden in de kelder van het gemeentehuis van Bussum en nodig gerestaureerd moeten worden.
Paardrijden voor gehandicapten kan bij de Stichting Sportclub Gehandicapten Gooi- en Eemland. Op de manege in Bussum komen elke week 150 ruiters met een beperking en 125 ruiters zonder beperking paardrijden. De ruiters met een beperking worden begeleid door vrijwilligers. Ook deze club kan de 500 euro goed gebruiken.