Klassebehoud wordt komende maanden het doel voor SDO.
Klassebehoud wordt komende maanden het doel voor SDO. Foto: Johan van der Geest

Voetballers weer het veld op

NAARDEN/BUSSUM - De bal gaat komend weekend weer rollen op de Bussumse en Naardense voetbalvelden. De voetballers van SDO, NVC, BFC en Allen Weerbaar gaan dan weer het veld op.

De voetballers van SDO gaan de komende maanden alles op alles zetten om klassebehoud zeker te stellen. De afgelopen zomer naar de hoofdklasse gepromoveerde Bussumers staan er vooralsnog goed voor, maar zullen wel hard moeten knokken om dat zo te houden. "We staan op de plek waar we horen te staan, maar handhaven wordt ons absolute doel. Daar gaan we vol voor", vertelde SDO-hoofdcoach Ivar van Dinteren vlak voor de kerst. SDO gaat vooral aan de slag om het gebrek aan scorend vermogen op te lossen. De Bussumse voetballers weten amper te scoren. Daar staat wel tegenover dat de ploeg nauwelijks doelpunten van de tegenstander hoeft toe te staan. SDO hervat het voetbaljaar komend weekend met het treffen tegen het sterke OFC, de nummer twee van het klassement.

NVC kan goede zaken doen
NVC kan vooral de komende weken goede zaken doen. De voetballers treffen enkele concurrenten en zouden met goede resultaten een paar plaatsen omhoog kunnen komen. De Naarders staan er overwegend goed voor en staan momenteel achtste. Toch valt er de komende weken nog heel wat eer te behalen. De Naarders hervatten het voetbaljaar met het treffen tegen koploper Legmeervogels.

BFC wacht meteen concurrent
Het afgelopen zomer sterk verjongde BFC heeft aan de eerste helft van het voetbaljaar een gedeelde plaats 5 van het klassement overgehouden. Dat het team mee kan komen met de beste ploegen van het klassement bleek vooral de eerste maanden: BFC leek lang af te stevenen op deelname aan de play-offs. Het zou zomaar kunnen dat de ploeg straks een kans heeft te promoveren naar de derde klasse, maar vooralsnog wordt daar op en rond het sportpark aan de Meerweg amper over gesproken. BFC speelt komend weekend tegen 's-Graveland. De twee ploegen hebben evenveel punten. De achterstand op de koploper bedraagt slechts 4 punten. Met een zege zou BFC goede zaken doen.

AW afgetekend aan kop
Voor Allen Weerbaar gaat de tweede helft van het voetbaljaar komend weekend ook weer van start. De erg goed presterende Bussumse koploper speelt tegen Maarssen, dat zeven plaatsen lager staat. Het moet raar lopen om AW nog van de eerste plaats af te houden.

Alleen een wonder kan AW nog van de eerste plaats afhouden.