Afbeelding
Foto: Feiko Koster

Hajé Karmerood

Woont in Bussum sinds 2003
Sportcoach & een leidinggevende baan bij de politie
51 jaar

Waar houd je je overdag mee bezig?
"Voornamelijk met mijn werk, dat vreet uren."

Hoe vaak sport je zelf per week?
"Gemiddeld zes keer per week, en dan nog met klanten."

Meer sporten of minder eten om af te vallen?
"Alles gaat om evenwicht. Overgewicht ontstaat door eenzijdigheid. Als je houdt van veel eten moet je ook gaan houden van veel bewegen, dan is er weer balans."

Nog grote dromen?
"Ooit vertrek ik naar Mallorca. Dan ga ik boven op een berg een huisje bouwen en heel basic leven met veel dieren om mij heen."

Mooiste plek in de omgeving?
"Landgoed De Beek in Naarden, een prachtige plek om te wandelen met mijn honden en te relativeren. Het contrast van het oude bos met de waterpartijen en de voorbijrazende gestreste filerijders maken mij elke keer bewust van het belang van onthaasten en genieten van klein geluk."

Voor wie in je omgeving heb je veel bewondering?
"Mijn jongste dochter Veerle, pas 14 jaar, en al een bewuste levensovertuiging. Ze zegt wat ze wil en kan het ook uitleggen. Ze kiest nu al ongebaande paden in het leven: prachtig, die ontwikkeling."

Welk boek lees je nu?
"'De hartslag van een ander', het levensverhaal van Wouter Duinisveld, de triatleet die ziek werd en nu leeft met een donorhart. Als je nog geen mening hebt over een codicil of er geen hebt, is dit een aanrader."

Waar heeft Bussum te veel van?
"Kappers, kroegen en parkeermeters."

Wat ontbreekt er in Bussum?
"Een echt politiebureau, zo'n pand met een blauw bord aan de gevel. Waar nog stoere mensen werken die direct opstaan als je om hulp roept."

Waar toosten we op?
"Op een evenwichtig en vernieuwend 2016."