Afbeelding
Foto: Foto: Bob Awick

Raadsleden en wethouders
Gooise Meren geïnstalleerd

Op 1 januari is de nieuwe gemeente Gooise Meren van start gegaan. Op maandag 4 januari vond in de Grote Kerk van Naarden de installatie plaats van de 31 leden van de gemeenteraad.

De verbouwing van de raadszaal in het gemeentehuis van Gooise Meren is nog niet klaar. Vandaar dat gekozen is voor een andere locatie die recht zou doen aan het bijzondere karakter van de bijeenkomst. In de gemeenteraad van Gooise Meren zijn negen partijen vertegenwoordigd: VVD (8 zetels), CDA (5), D66 (5), PvdA (4), GroenLinks (3), Gooise Ouderen Partij (2), 50PLUS (2) en Hart voor Bussum (2 zetels).
De nieuwe gemeenteraad gaat op een andere manier vergaderen dan gebruikelijk was in Naarden, Muiden en Bussum. De frequentie van de besluitvorming wordt opgevoerd en er komt meer ruimte voor de inbreng van inwoners. De raad komt eenmaal per twee weken op de woensdagavond bij elkaar om besluiten te nemen. De raadsvergaderingen maken onderdeel uit van de 'Politieke Avond'. Die zal ook bestaan uit bijeenkomsten waarin inwoners, instellingen en ondernemers kunnen meepraten over het gemeentelijk beleid of nieuwe ideeën onder de aandacht van de raad kunnen brengen. De eerste Politieke Avond vindt plaats op woensdag 13 januari, in het gemeentehuis van Gooise Meren aan de Brinklaan 35. Zie voor de agenda en het aanvangstijdstip: bestuur.gooisemeren.nl.

Installatie wethouders

Net voor de kerst voltooiden VVD, CDA, D66 en GroenLinks de onderhandelingen over het coalitieakkoord. Het nieuwe college telt vijf wethouders. Vier van hen werden op 4 januari geïnstalleerd: Miriam van Meerten (VVD), Marleen Sanderse (CDA), Hendrik Boland (D66) en Gerben Struik (GroenLinks). De installatie van de tweede VVD-wethouder, de heer Jan Franx, vindt in de tweede helft van januari plaats.

Afbeelding