Twaalf kamers en twee suites gaat het Vestinghotel na de verbouwing tellen.
Twaalf kamers en twee suites gaat het Vestinghotel na de verbouwing tellen. Foto: Bob Awick

Vestinghotel wil na verbouwing open in mei

NAARDEN - Inwoners van Naarden en gasten moeten nog even geduld hebben. Het Vestinghotel opent dit jaar haar deuren nog niet, maar als alles volgens plan verloopt start de verbouwing begin 2016 en kunnen in mei de eerste gasten er terecht.

door Yvette Geerts

De Naardense ondernemer Wachter Muller en zijn compagnon Walter Fett kochten het karakteristieke pand op de hoek van de Marktstraat en de Raadhuistraat vorig jaar met het plan er een hotel met maatschappelijke functie te realiseren. Het afgelopen jaar zijn zij bezig geweest met het ontwerp van het hotel en ook moest de bestemming van het pand, waar voorheen ambtenaren zaten, nog gewijzigd worden. Dat is inmiddels geregeld.

De heren hoopten eind van dit jaar open te kunnen gaan, maar dat is om verschillende redenen niet gelukt. Het plan voor het Vestinghotel is onderdeel van een groter bestemmingsplan voor de Vesting en daar is nog even het wachten op. Muller: "We hebben tot nu toe alle medewerking van de gemeente gekregen en ook de meeste Naarders zijn enthousiast over de komst van het Vestinghotel."

Details
Hoe het hotel eruit moet komen te zien heeft Muller al helemaal in zijn hoofd zitten. De moodboards zijn al maanden klaar en ook de ideeën voor gerechten hangen aan de muur. Hij is nu vooral druk met het kiezen van de planken vloeren en de inkoop van kranen en meubilair voor de badkamers. Hij zit er tot in elk detail bovenop, tot aan de ingrediënten van de mayonaise aan toe. "Het moet een plek worden waar iedereen zich thuis kan voelen. Waar je een hapje kunt eten en drinken of gewoon om even op te warmen. Lummelen in de lounge mag ook", zegt Muller met een lach.

Herberg anno 2016
"We hebben niet de ambitie om een restaurant te zijn, je moet meer denken aan 'fast casual dining'. We willen een huiskamergevoel creëren, denk maar aan een herberg anno 2016. De haard, de boeken en de grammofoon met verzameling oude platen moeten daar aan bijdragen." Aan de buitenkant van het gemeentelijke monument wordt niet getornd. De binnenkant daarentegen gaat volgens Muller behoorlijk op de schop. "Die is nu echt lelijk met systeemplafonds en allerlei wandjes." Maar een designhotel wordt het zeker niet en van truttigheid moet Muller ook niets hebben. Stoere vloeren, glazen wanden en kinderstemmen is zijn motto. En alles moet echt zijn. Van het brood dat ze serveren tot de mensen.

'Met z'n allen zorgen we voor nog meer reuring in de Vesting'

Kamers
Twaalf kamers en twee suites gaat het Vestinghotel tellen. De suite op de eerste verdieping krijgt uitzicht op de Grote Kerk en het oude Stadhuis en een tweede suite op de begane grond is geschikt voor langer verblijf. De nadruk ligt op comfort, niet op overdreven luxe. "We besteden veel aandacht aan sfeer, een goed bed en voorzieningen zoals wifi, zo min mogelijk geluidsoverlast en een goede douche." Muller wil het pand omtoveren van blinde vlek die het volgens hem is geweest tot 'huiskamer van de Vesting'. "Van het niveau pelpinda's en een goed glas wijn en zelf de haardblokken op het vuur leggen." Muller, die zelf sinds 2003 in de Vesting woont, ziet zijn hotel niet als concurrent van de bestaande horeca in de Vesting. "Als we het met z'n allen goed doen zorgen we samen voor nog meer reuring in de Vesting en we creëren ook extra werkgelegenheid." Muller sluit zelfs niet uit dat hij het concept naar andere steden kopieert. Maar voorlopig eist het project in Naarden al zijn aandacht en tijd.