Het was vorig jaar erg gezellig.
Het was vorig jaar erg gezellig. Foto: Bob Awick

Deze zaterdag: kerstmarkt met kramen, musical en kerststal

NAARDEN - Heel veel kramen, een levende kerststal, kerstmuziek, de musical Scrooge en de Sing In. Alle ingrediƫnten voor een gezellige kerstmarkt zijn weer aanwezig; de kertmarkt wordt gehouden op zaterdag 12 december van 11.00 tot 19.00 uur. Carla Ruland van de organisatie praat ons bij.

Wat is er dit jaar nieuw aan de kerstmarkt?
"De kerstmarkt houden we dit jaar op het Ruysdaelplein. Het is zo prachtig gerenoveerd met de verlichte Utrechtse Poort: een plaatje. We hebben positieve reacties gehad van zowel ondernemers als bewoners rond het plein. Men kijkt er naar uit."

Wat kunnen we van de markt verwachten?
"We verwachten ongeveer 40 sfeervolle kerstkramen. Vier daarvan vormen een horecapleintje. We hebben hele leuke kramen, onder andere de mobiele smederij van Damian Kroon. Erg leuk om te zien."

'Dit jaar zijn er geen jonge dieren en ook geen kamelen'

Is er dit jaar ook weer een levende kerststal?
"In de Gele Loods is de levende kerststal. Maar dit jaar zijn er geen jonge dieren en ook geen kamelen. Wel hebben we leuke aaibare beesten zoals schapen en geiten. Hier zullen ook Maria, Jozef, baby Jezus, de herder en drie kinderherders van Tovenaar aanwezig zijn tussen 17.00 en 18.30 uur."

Er is ook muziek?
"Nardinc verzorgt een optreden van 12.30 tot 14.00 uur. Daarnaast zingen ze om 17.45 tot 18.45 uur met Sixth Sense, een vocalgroep van zes vrouwen uit Naarden en omgeving. Bekende nummers worden door hen in een nieuw jasje gestoken, waarbij vaak 3- tot zelfs 6-stemmig gezongen wordt. Dit optreden vormt de afsluiting van de kerstmarkt. Bij deze Sing In kan iedereen meezingen.

Hoe zit dat met de musical?
"De MuziekTheaterAfdeling van de Gooische Muziekschool zal twee keer optreden met de musical 'Scrooge' bij de Utrechtse Poort. De optredens zijn om 14.15 uur en om 16.15 uur. Er is slechts een beperkt aantal zitplaatsen beschikbaar."