Van Meerten (links) met Mark Rutte en bewoners van Villa Oki.
Van Meerten (links) met Mark Rutte en bewoners van Villa Oki. Foto: Bob Awick

Mark Rutte blij met Van Meerten als lijsttrekker VVD

NAARDEN - Lijsttrekker Miriam van Meerten van de VVD heeft alle steun van premier Mark Rutte. De wethouder van Naarden bezocht samen met Rutte afgelopen zaterdag Villa Oki.

Van Meerten had dit zorgproject zelf uitgekozen voor het minibezoek. "De VVD ondersteunt dit initiatief van harte omdat dit een mooi voorbeeld is van zorg die dicht bij de mensen is georganiseerd en waarbij de ouders zelf de zorg voor hun kind hebben uitgezocht."
De bewoners van Villa Oki, jongvolwassenen met een beperking, waren erg zenuwachtig. In hun mooiste kleding stonden ze zaterdagmiddag al uren te wachten op de komst van minister-president Mark Rutte. Hij wordt de woonkamer ingeleid. De mouwen van zijn lichtblauwe overhemd heeft hij opgestroopt en hij heeft er duidelijk zin in. Titus grijpt zijn moment en biedt Rutte een kopje koffie aan. Ondertussen vertelt Carla van der Ree meer over Villa Oki. Dat het project er gekomen is op initiatief van ouders en dat vele bedrijven, ondernemers en buurtbewoners zich hebben ingezet om het project tot stand te brengen. Het paradepaardje valt zichtbaar in de smaak bij Rutte.

Na zijn bezoek vertelt hij nog snel dat hij hoopt dat veel mensen naar de stembus zullen gaan op 18 november. Rutte heeft goede hoop dat zijn partij groot zal blijven in wat hij het 'VVD-bolwerk' noemt. "Ik heb alle vertrouwen in de lokale VVD-gezichten met Miriam van Meerten als wethouder van Naarden voorop." Tot slot wordt er nog een groepsfoto gemaakt met de bewoners van Villa Oki.