Op zoek naar klare taal: zijn ze voor of zijn ze tegen?
Op zoek naar klare taal: zijn ze voor of zijn ze tegen? Foto: Sjoerd Stoop

Drie verkiezingsdebatten in aanloop Gooise Meren

BUSSUM - Enter Media, uitgever van BussumsNieuws, NaarderNieuws en MuiderNieuws, houdt in nauwe samenwerking met GooiTV en de toekomstige gemeente Gooise Meren drie verkiezingsdebatten in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen.

Het eerste debat is op dinsdagavond 27 oktober in het stadhuis van Naarden. Op donderdag 5 november is de kazerne in Muiden de locatie en het slotdebat wordt gehouden op maandag 9 november in het gemeentehuis van Bussum. Alle debatten starten om 20.00 uur en duren maximaal twee uur.
Per avond komen vijf stellingen aan bod waar telkens twee partijen over zullen debatteren, waarna ook de andere partijen zich in het debat kunnen mengen. Dat alles gaat in een redelijk snel tempo zodat het geen langdradige avond wordt en de bezoeker met veel informatie huiswaarts kan keren.

Parkeren, burgemeester
Onderwerpen die aan bod zullen komen zijn onder andere: dorpsraad, voorzieningen, parkeren, toerisme en de profielschets voor de toekomstige burgemeester. Sommige onderwerpen zullen in twee debatten terugkeren, maar dan met andere partijen die tegenover elkaar staan.

De drie avonden worden geleid door hoofdredacteur André Verheul van Enter Media en tv-presentator Ruud Bochardt van GooiTV. De lokale tv-zender zal het laatste debat ook uitzenden.

18 november
De gemeenteraadsverkiezingen (officieel: herindelingsverkiezingen) worden gehouden op woensdag 18 november. De komende tijd wordt in deze krant veel aandacht besteed aan de standpunten van de verschillende politieke partijen. Vanaf deze week verschijnt wekelijks een pagina met daarin aandacht voor twee verkiezingsthema's. In één oogopslag is duidelijk hoe de partijen hierover denken. Deze krant werkt hierbij samen met de StemWijzer.

De Stemwijzer Gooise Meren is inmiddels geopend. Door vragen te beantwoorden via gooisemeren.stemwijzer.nl wordt direct duidelijk welke partij het beste past bij het opgegeven profiel.

De politieke partijen organiseren zelf ook nog allerlei bijeenkomsten en momenten waarop ze zichzelf laten zien. Denk aan bezoeken in de wijk en flyeren op de markt. Daarnaast is al aangekondigd dat diverse Haagse politici hun gezicht in Bussum, Naarden en/of Muiden laten zien om de campagne van hun lokale afdelingen te steunen.

GooiTV
GooiTV nodigt in het politiek-maatschappelijke discussieprogramma 'In Derde Termijn' verschillende politici uit. Zaterdag 31 oktober zijn de spoorwegovergangen onderwerp van gesprek. De Bussumse wethouder Nen van Ramshorst (GroenLinks) gaat in debat met Roel Kamphuis van de ChristenUnie over de verbetering van de veiligheid van de spoorwegovergangen.

PvdA-lijsttrekker Gerard Boekhoff is ook aanwezig om te praten over de zorg. Wie nog een prangende vraag heeft aan deze Bussumse wethouder kan deze mailen naar redactie@bussumsnieuws.nl. De vraag zal dan worden gesteld door Ruud Bochardt.