Twee kleine wereldkampioenen marineradans.
Twee kleine wereldkampioenen marineradans. Foto: Ronald Minchola Carbonell

Naarden dit weekend in Peruviaanse sferen

NAARDEN - Met de organisatie van de Wereldselectie wedstrijd marineradans schaart Naarden zich in het rijtje van steden als Rome, Milaan, Parijs en Brussel. Dit weekend vindt in De Lunet de voorselectie plaats voor deelname aan de wereldkampioenschappen begin volgend jaar in Peru.

De organisatie laat weten meer dan 300 gasten en dansparen uit onder meer Italiƫ, Spanje, Zwitserland, Frankrijk, Belgiƫ en Peru te verwachten. Onder hen ook de Peruviaanse ambassadeur en kampioensparen uit Peru.

"Het is de eerste keer dat deze internationale wedstrijd in Nederland wordt gehouden. De Peruviaanse Fiorella Lama Sanabria woont zelf in Naarden en was onlangs met haar dochters op vakantie in Peru. Daar kwam ze in contact met de organisator. Fiorella danst zelf niet, maar is trots op haar cultuur en wil graag meehelpen om de Peruviaanse cultuur en de traditionele marineradans in Nederland meer aandacht te geven. "Het is een dans die bestaat uit twee delen. In het eerste deel gaat het over de verleiding door de man van de vrouw. In het tweede deel heeft hij haar veroverd en zie je de blijheid."

Dit jaar wordt voor het eerst in Bussum het traditionele Perol feest georganiseerd bij NH Hotel Jan Tabak op zaterdag 17 oktober. Dit Perol feest gaat traditioneel vooraf aan de Wereldselectiewedstrijd die wordt gehouden op 18 oktober in De Lunet in Naarden.