Brandweer in actie aan het Prinses Beatrixhof.
Brandweer in actie aan het Prinses Beatrixhof. Foto: Bob Awick

Storm raast over Naarden

NAARDEN - Ook over Naarden raasde zaterdag een forse zomerstorm. Al met al werd de Naarden brandweer 25 keer gebeld voor gevallen van stormschade.

Het slechte weer zorgde voor veel ongemakken. Er was vooral schade aan bomen. Toch bleven echt grote problemen achterwege. De harde storm zorgde ervoor dat er door heel Naarden takken en bladeren op de weg terecht kwamen. Er sneuvelden ook enkele bomen. Het was onder meer raak aan het Prinses Beatrixhof waar een grote boom door de storm werd losgerukt.

Boom gekapt
Aan de Admiraal Helfrichweg heeft de gemeente zelfs een boom gekapt na de storm. De boom was erg verzwakt geraakt. De gemeente vond het van belang om de boom snel te kappen, vanwege de start van het Vestingeiland komende week. Daar komt veel Naarder jeugd op af. Met het kappen van de boom wordt gevaar voorkomen.

Nog dagen werk
De afgelopen dagen werd al hard gewerkt om veel van de gevallen takken en bladeren weg te halen, de komende dagen wordt er verder gewerkt om alle straten weer schoon te maken. Het moet eerst droog weer worden, voordat alle straten echt geveegd kunnen worden. Daarnaast moeten ook eerst alle takken worden weggehaald, omdat de veegwagens daarop kunnen vastlopen.