Vakmannen brengen zand aan onder de stenen.
Vakmannen brengen zand aan onder de stenen. Foto: Jessica de Jong

Restauratie van oude vloeren

NAARDEN - De vloer van het historische stadhuis in Naarden is de afgelopen dagen flink onder handen genomen door enkele vakmannen. Dit was nodig omdat de vloer aan het verzakken is en hierdoor de stenen vloer scheef komt te liggen.

De gemeente laat weten dat het met name de vloer is die nodig aangepakt moest worden. "De vloer in het stadhuis ligt op een zandbed. Zand verzakt, wat tot gevolg heeft dat de vloertegels kunnen barsten. Een direct gevolg van het feit dat ze niet meer recht liggen. Daardoor zouden er gevaarlijke situaties met valrisico kunnen ontstaan."

Om te voorkomen dat bezoekers van het stadhuis ten val komen werd de zomervakantie uitgekozen als het ideale moment om de problemen aan te pakken.

Bijna klaar
Het resterende werk bestaat er nu uit dat er onder de stenen meer zand wordt aangebracht, zodat de vloer weer recht komt te liggen.
Het werk heeft een paar dagen geduurd en moet volgens planning vandaag gereed zijn.

Het karakteristieke stadhuis aan de Marktstraat in Naarden dateert uit 1601 en is gebouwd in de Hollandse renaissancestijl. Het stadhuis wordt onder andere gebruikt voor gemeentevergaderingen, huwelijken en allerlei evenementen.