Veel belangstelling.
Veel belangstelling. Foto's: Bob Awick

Regen en zon op Bevrijdingsfestival

NAARDEN - Het weer was de grote spelbreker in de voormiddag tijdens het Bevrijdingsfestival in Naarden afgelopen dinsdag. Met name tot een uur of drie regende en waaide het ontzettend hard. Er was dan ook niemand bij de poffertjeskraam, bij de brandweer of aan de tap te zien. Gelukkig werd het in de middag beter en kon het feest alsnog doorgaan.

De feestvierders konden terecht voor een uitgebreid programma, georganiseerd door de Stichting Nationale Gedenkdagen Naarden. De feestelijke opening vond plaats rond 11.30 uur toen veteraan Peter Berghuis het startsein gaf voor de festiviteiten middels het ontsteken van het bevrijdingsvuur.

Zonnige middag
Wie een kaartje had gekocht kon deelnemen aan de Bevrijdingslunch Naarden. Aan de Nieuwe Haven stonden kraampjes en konden spelletjes worden gedaan. Later klaarde het weer op en was er livemuziek, voornamelijk in WOII-stijl, op het plein voor de Turfloods. Op het Burgemeester Wesselingplein waren zo'n 60 oude legervoertuigen te bewonderen, daar kwam veel publiek op af.

Rond 19.00 uur werd het officiƫle gedeelte afgesloten.

Een oude veteraan.
Muziek uit de jaren 40.
De legervoertuigen komen er aan.