Waar kan het ministadhuis een paar jaar staan?
Waar kan het ministadhuis een paar jaar staan? Foto: Bob Awick

Wie weet een plek voor schaalmodel van stadhuis?

NAARDEN - Fons Kerkenaar is op zoek naar een nieuwe eigenaar voor zijn schaalmodel van het stadhuis van Naarden. Het ministadhuisje staat al een paar jaar op zolder te verstoffen en blijkt nu ook in de weg te staan.

Eerdere pogingen om het model een plekje te geven op het echte stadhuis aan de Marktstraat leverde niet het gewenste resultaat op. Hoewel hij de mogelijkheid kreeg zijn model drie tot zes maanden op het stadhuis te plaatsen, wilde hij daar geen gebruik van maken. "Ik moest het dan zelf brengen, halen en verzekeren. Dat vind ik veel te veel gedoe voor zo'n korte periode. Ik zoek een plek waar het huisje jaren kan blijven staan, het liefst ergens in Naarden."
De bouwer woont in Huizen en daar werkte hij 1700 uur aan het ministadhuisje dat helemaal op schaal is gemaakt. "Het geraamte is van mdf gemaakt en de steentjes heb ik van kunststof steenstrips gemaakt. Ik heb gewerkt met de echte bouwtekeningen en foto's." Hij hoeft geen geld te hebben voor het model. Het is vooral de bedoeling dat zijn model een mooi plekje krijgt. "Ik heb bijvoorbeeld eerder al het Weegschaalmuseum en het Arsenaal benaderd, maar zonder succes. Wat mij betreft komt het in een bejaardencentrum te staan, maar het is gewoon fijn als het model een plek krijgt waar het een paar jaar kan blijven staan."

Wie een mooie plek weet kan Kerkenaar bellen op 06-22135318.