Afbeelding
Foto:

Frank Overmeer

Pensionado
Naarder sinds 1980

Wat betekent Naarden voor je?
"Naarden is echt een stad om trots op te zijn. Alles is er: heide, bos, grasland, zee, rivier, zand, stadspoorten en heel veel aangename bewoners."

Welk nieuws uit Naarden volg je?
"Vooral het politieke nieuws, omdat dat voor veranderingen en rumoer zorgt. Vaak zorgen kleine veranderingen al voor veel onrust."

Wat kan er anders in Naarden wat jou betreft?
"Het groter groeien naar een gemeente van optimale grootte, van rond de 80.000 inwoners. De aanzet daartoe wordt gegeven door de fusie met Bussum en Muiden."

Wat zou je doen als je één dag burgemeester van Naarden zou zijn?
"Dan zou ik iedereen verplichten om met zijn buren koffie of thee te gaan drinken. Meer contact met elkaar hebben verbetert de sfeer en dat is altijd positief."

Met wie zou je nog wel eens een goed gesprek willen hebben?
"Met JFK, de vermoorde Amerikaanse president Kennedy. Hij was mijn grote held toen ik nog jong was. Hij was een enorm voorbeeld, hij sprak enorm tot de verbeelding en gaf de wereld hoop en energie."

Welke poster hing er vroeger boven je bed?
"Brigitte Bardot. Zij was het seksidool van mijn jeugd."

Heb je nog goede voornemens voor 2015?
"Ik wil voortgaan op de reeds ingeslagen weg: iedere dag op de fiets naar de leestafel met kranten in de bibliotheek van Bussum."

Waar kunnen we je 's nachts voor wakker maken?
"Voor 'Je suis Charlie'. Ik ben natuurlijk zeer geschokt door de Parijse gebeurtenissen en het trachten om de vrijheid van meningsuiting te beperken. Dat mag niet lukken."

Waar zullen we eens op proosten?
"Op een zonnige dag, met een blauwe hemel."