Afbeelding

Jouw Marktkraam staat op de Laarderweg

De handel via de kringloop stabiliseert. Maar een nieuw fenomeen kondigt zich al aan. In Bussum zelfs binnenkort operationeel.

Hans en Ramón zwaaien er de scepter. Ten tijde van de foto zijn ze nog volop aan het werk, want het is een hele klus om ongeveer 150 verkoopeenheden sterk en stabiel te krijgen. We hebben het nu over een nieuwe manier van spulletjes aan de man brengen dat, met een knipoog naar het internet, Jouw Marktkraam gaat heten.

In een paar grotere steden in ons land draait Jouw Marktkraam al prima. Geen wonder, want het concept is even eenvoudig als goed. Heel in het kort kunnen we gewoon spreken van een overdekte markt vol kleine stalletjes. Of eigenlijk stellingen, want dat zijn het. De breedte is één meter en de hoogte ca. drie. Per contract kun je er een week lang uitstallen wat je denkt te verkopen. Voorzien van een prijskaartje kan de handel er voor € 30,- blijven staan. En, heel belangrijk, je hoeft er niet de hele week bij te blijven. Er wordt gewoon aan een kassa afgerekend en na afloop van de huurperiode kun je bij Hans of Ramón je eurootjes ophalen. Jouw Marktkraam is te vinden aan de Laarderweg 118 in Bussum in het pand waar ooit Doeland jarenlang zat. Een tikkie verwarrend is dat pal tegen Jouw Marktkraam aan de winkel van de Gooise Kringloop is. In elk geval ben ik razend enthousiast, want het is een soort droom die ik ooit had om bijna hetzelfde te ondernemen.