Afbeelding
Foto: Lisa van Dorp

Jack Heer

Optimist en oud-rugbyer
Naarder sinds 1952

Oud-rugbyer?
"Al 53 jaar ben ik lid bij 't Gooi. Elk weekend sta ik langs de lijn bij het eerste, bij de uit- en de thuiswedstrijden. In mijn jeugd was ik fly half bij het Nederlands rugbyteam. Een heerlijke sport, waar je alles in kwijt kunt."

Wel een heftige sport.
"Dat lijkt maar zo. Alles gaat gecontroleerd. Omdat je alleen maar met je armen mag tackelen, zijn er minder blessures dan bij voetbal en hockey. Rugby draait ook om respect. Voor de tegenstander en voor de scheidsrechter."

Wat doe je verder?
"Ik ben met pensioen en doe vrijwilligerswerk. Zo breng ik in het AMC mensen die slecht ter been zijn met een shuttle naar de plek van bestemming. Heel bevredigend werk, de mensen zijn zo dankbaar."

Nog goede voornemens?
"Ik ga trachten af te vallen. Binnen de rugbyclub zijn we met een groep aan het wandelen. Elke week lopen we anderhalf uur. We noemen onszelf 'de oude mannen', maar er zitten ook dames bij."

Wat zou je doen als je één dag burgemeester van Naarden zou zijn?
"Het schoolzwemmen weer invoeren. Het is heel belangrijk om kinderen aan het bewegen te krijgen. Ik zou niet korten op de sportvoorzieningen."

Welk nieuws uit Naarden volg je?
"Ik ben benieuwd hoe het Ruijsdaelplein en de Utrechtse Poort worden."

Wat weten de mensen niet van je?
"Dat mijn schoonzoon Prins Carnaval is."

Met wie zou je nog wel eens een goed gesprek willen voeren?
"Met Frederik Oostergetel, een oude vriend die geëmigreerd is naar Zuid-Afrika. We zijn het contact verloren en hij is recent overleden, hoorde ik."