De burgemeester bij haar installatie, bij de actie van Dima, bij fusiebesprekingen en bij Sinterklaas.
De burgemeester bij haar installatie, bij de actie van Dima, bij fusiebesprekingen en bij Sinterklaas. Foto's Christian Pfeiffer, Matthijs Wink

Met hart en ziel voor Muiden

MUIDEN - Burgemeester Marleen de Pater- van der Meer is zondag op 65-jarige leeftijd overleden. Ze was al langere tijd ziek. De gemeente is diep bedroefd.

Marleen de Pater was sinds 28 september 2010 waarnemend burgemeester van Muiden. "Marleen was voor iedereen een echte burgemeester. Iemand die tot het laatst toe erg betrokken was bij alles wat zich afspeelde in Muiden. Marleen heeft zich met hart en ziel ingezet voor de gemeente Muiden", zo laat de gemeente weten.

De gemeente is diep bedroefd over haar overlijden. Voor de feestelijkheden die deze week plaatsvinden in verband met het opheffen van de gemeente geldt een aangepast programma. De vlaggen in de gemeente Muiden hingen halfstok en de klokken in Muiden en Muiderberg luidden maandag van 11.00 tot 11.30 uur.

In de raadzaal van de Kazerne ligt de komende dagen een condoleanceregister. Belangstellenden kunnen hier terecht van 16.00-18.00 uur.

De uitvaart vindt vrijdag in Zutphen plaats. In Muiden wordt er een herdenkingsbijeenkomst gehouden. Nadere bijzonderheden over deze bijeenkomst worden nog bekendgemaakt.

Lees verder op pagina 5.