Heeren XIV met de Orkaan landskampioen in Muiden, hun thuisstad. Reden voor een enorm feest.
Heeren XIV met de Orkaan landskampioen in Muiden, hun thuisstad. Reden voor een enorm feest. Foto: Matthijs Wink

In Muiden landskampioen

MUIDEN - Een enorm feest in Muiden. Dit weekend is het team van sloeproeivereniging de Heeren XIV uit Muiden Nederlands Kampioen sloeproeien 2015 geworden tijdens Muiden-Pampus-Muiden. Kan het mooier?

Het team was in hun sloep de Orkaan gedurende het hele seizoen iets sneller dan hun naaste concurrent, maar pas dit weekend - tijdens Muiden-Pampus-Muiden, de laatste wedstrijd van het seizoen - kon het kampioenschap binnen worden gehaald. Het is voor het eerst dat een Muider team Nederlands Kampioen is geworden. Voor de roeiers was het extra bijzonder dat zij dit in hun thuishaven hebben kunnen realiseren.
Afgelopen weekend was het weer zover: voor de 24e keer werd de roeisloepenrace Muiden-Pampus-Muiden gehouden. Het concept is eenvoudig: er wordt in het weekend drie keer een ronde om Pampus geroeid met aparte starts voor heren en dames. En bij het vaststellen van de uitslag wordt rekening gehouden met 'hoe snel' een sloep is. Ook de langzamere sloepen kunnen dus in de prijzen vallen.

Bij de inschrijving op 6 oktober dit jaar bleek al hoe populair het evenement is geworden. Er is plaats voor 120 sloepen en 64 minuten na de opening van de website voor het inschrijven waren alle plaatsen vergeven.
Lees verder op pagina 5.