Starten in de mist zondag.
Starten in de mist zondag. Foto: Matthijs Wink

Organisatie MPM dik tevreden: 'Opperbeste en positieve sfeer'

Vervolg van de voorpagina.

Zaterdag om half 11 was de eerste start van de damessloepen en -gigs. Locoburgemeester Timmerman opende het evenement en stond stil bij het feit dat het de laatste keer is dat het evenement in de gemeente Muiden wordt gehouden, volgend jaar is het immers gemeente Gooise Meren. Maar de wethouder verzekerde de aanwezigen dat dit voor de MPM geen verschil zal maken.

De start verliep soepel, met een kleine pech voor de sloep Verbondenheid: de vlag van de sloep bleef achter de startlijn hangen, waardoor hun start enige vertraging opliep. Zaterdagavond werd het MPM-feest in de tent op het KNR&ZV-terrein gehouden – een geweldig feest dat in prima sfeer verliep, reden voor wijkagent Kool om via Twitter te melden: "Feest in de tent is prima verlopen. Complimenten aan de organisatie en bezoekers om zo'n geweldig feestje te bouwen." Na het mooie weer op zaterdag was er zondag sprake van mist. De eerste start moest dan ook met een uur uitgesteld worden, maar het klaarde net genoeg op om het derde en laatste rondje te roeien, al was het soms een beetje 'spoorzoeken' op het water. Gelukkig zorgen de vele volgbootjes dat alles in goede banen werd geleid.

Voor het landskampioenschap waren de teams Freya uit Deventer en De Heeren XIV uit Muiden beide kanshebbers. Na de wedstrijd op zaterdag bleek dat De Heeren XIV met hun sloep Orkaan Nederlands Kampioen waren geworden. Reden voor sponsor Ome Ko om een megaspandoek bij de sluis op te hangen. Team Freya was over het hele MPM-weekend de beste en kreeg de eerste prijs in de Hoofdklasse heren. Ook Muider teams vielen in de prijzen, zo werd H28 met de Octopus tweede in de Tweede klasse heren. Maartje Terwindt, secretaris van het MPM-bestuur, kijkt tevreden terug op het weekend: "Er is veel gebeurd en alles in een opperbeste, positieve sfeer."

Op weg naar Pampus.
Mist op zondag.
Hard werken voor de roeiers.
Oeps, vast blijven hangen.