Veel belangstelling voor onthulling bank op de Brink.
Veel belangstelling voor onthulling bank op de Brink. Foto: Cor van de Peppel

'Willemsbank' verhuist naar de Brink

MUIDERBERG - Op de Brink in Muiderberg is zondagmiddag de Willemsbank onthuld. De bank is vernoemd naar de overleden Willem Kaarsgaren. Hij staat nu op de plek waar ook het jaarlijkse Willem Kaarsgaren jeu-de-boulestoernooi wordt gehouden.

Het toernooi is 5 jaar geleden ter nagedachtenis aan Willem Kaarsgaren, als een van de initiatiefnemers, naar hem vernoemd. Bij het gemeentehuis is toen op initiatief van collega's en de gemeente ter ere van Willem de Willemsbank geplaatst.

Omdat door de fusie van Muiden het gemeentehuis leeg komt te staan is gezocht naar een nieuwe plek voor de Willemsbank.

Brink
De plek werd gevonden op de Brink. De bank werd daar zondag onthuld tijdens het 10de jeu-de-boulestoernooi. De onthulling vond plaats door vrouw en kinderen van Willem, samen met de oud-collega's van de gemeente.

Ballen
Daarna barstte de strijd los. Negentien teams van drie personen (triplettes) streden tegen elkaar om de eer en de extra prijzen. In een spannende eindstrijd werden de winnaars van vorig jaar weer eerste; zij hebben de 'WK'-Wisseltrofee weer mee naar huis mogen nemen.

1e plaats:
Alie Oudshoorn,
Hans van der Steen
en Piet Oudshoorn

2e plaats:
Bert van den Akker,
Reint Kuiper
en Lex Maat

3e plaats:
Pippa Wardsmith,
Lidwien Melman
en Bert van Sloten

Ook dit jaar gingen Alie, Hans en Piet met de beker naar huis

Tevreden
De organisatie kijkt tevreden terug op het jubileumtoernooi.

"Het was een prachtige, sportieve en gezellige middag op de Brink met op de achtergrond Franse muziek en Franse hapjes en drankjes", zo vertelt Cor van de Peppel.

Maar daarna barstte de strijd los.