Afbeelding
Foto: Bob Awick

De Spieringbrug is nu af

MUIDEN - Muiden heeft er een brug bij. Een brug waar lang naar uitgekeken is. Vrijdag is onder grote belangstelling de nieuwe Spieringbrug in gebruik genomen.

Het was een groot feest vrijdag. Veel genodigden en belangstellenden waren op de officiële opening afgekomen. De opening was ook echt bedoeld voor Muiders en Muiderbergers. Met de opening van de Spieringbrug is een van de eerste projecten rondom de verlegging van de A1 afgerond.

De Spieringbrug is alleen bedoeld voor het lokale verkeer dat bij Muiden de Vecht oversteekt. Tot vorige week moesten auto's daarvoor óf de snelweg A1 oprijden om vervolgens meteen weer richting Muiderberg af te slaan, óf via de oude vesting van Muiden over de Sluis rijden. Dat leidde vaak tot verstoppingen in het oude centrum van de stad, dat daar eigenlijk niet meer op berekend is.

Het was overigens nog niet meteen merkbaar in Muiden dat de brug open is. Veel automobilisten houden nog vast aan hun oude gewoonte om door Muiden heen te rijden. De gemeente wil wel zo snel mogelijk het zware verkeer gaan verplichten om over de nieuwe brug te gaan rijden. Daar worden op korte termijn nog maatregelen voor genomen.

Meer op pagina 5.