Muiders en niet-Muiders komen een kijkje nemen op de oude werf.
Muiders en niet-Muiders komen een kijkje nemen op de oude werf. Foto: Matthijs Wink

Veel belangstelling voor plannen Schoutenwerf

MUIDEN - Voor het eerst werden dit weekend de plannen voor de Schoutenwerf getoond. De belangstelling was groot, vanuit Muiden en omstreken.

Jarenlang is er in de politiek over gesteggeld en vele malen was de verwachting dat er gebouwd ging worden op het terrein van de Schoutenwerf aan de Hellingstraat. Maar nu is het plan in een stroomversnelling, afgelopen weekend was er op het terrein zelf een presentatie van de eerste planuitwerking en kon er kennis worden gemaakt met de locatie.

Opkomst
Vele belangstellenden kwamen een kijkje nemen. Aanwezig waren De Vries architecten, de bouwonderneming en het project management. Bezoekers kregen uitleg over het plan en konden ook hun eerste indruk geven. Ontwikkelaar Ad van der Vliet was tevreden met de flinke opkomst en liet weten ook blij te zijn met de enthousiaste reacties op de eerste planuitwerking.

De organisatie: "Op deze mooie plek in het hart van de stad komen een kleine vijftig loft appartementen, penthouses en woningen met studio. De plannen waren te zien in de oude loods waar in de toekomst, achter de werfmuur, de voorhofjes van de woningen komen. Er was vanuit de bezoekers grote waardering voor het plan, met name de industriƫle werfsfeer en de open aanblik van het geheel spraken aan. Ook de parkeerplaatsen onder de woningen en de ligplaatsen voor de deur vond men zeer aantrekkelijk."

Naast de presentatie van de plannen waren er ook zogeheten 'projectpartners'. Die demonstreerden onder meer de laatste snufjes op het gebied van woonhuisautomatisering.

Oktober
Pas na de zomer wordt de definitieve uitwerking van de plannen verwacht. "De komende maanden organiseren wij overlegronden met serieus gegadigden, voor de laatste finetuning van het plan." Er is nog geen datum waarop de eerste paal de grond in zou moeten.

Organisatie zeer tevreden met opkomst en feedback

Meer informatie over het project is te vinden op www.schoutenwerf.nl.

De vlag hangt uit, de deuren staan open.