Kruitloods op het terrein op een van de routes van de wandeling
Kruitloods op het terrein op een van de routes van de wandeling Foto: Matthijs Wink

Veel belangstelling voor open dag KNSF

MUIDEN - Het was voor de een kijken naar de mogelijkheden van een nieuw huis, het was voor de ander vooral een uitgelezen moment om weer eens op het KNSF-terrein te gaan kijken.

Op het terrein van de voormalige kruitfabriek werd afgelopen zondag een open dag gehouden over de toekomstige woningbouw.

Er is de afgelopen jaren heel veel gezegd en geschreven over het terrein. Ontwikkelaar KNSF en de gemeente Muiden vlogen elkaar meermaals in de haren en er werden absurde rechtszakengevoerd. Maar de strijdbijl is op dit moment begraven en er lijkt serieus schot te komen in de plannen voor 1300 huizen op het terrein.

Nog dit jaar hakt de Muider politiek de knoop door. Veel Muiders kwamen zondag een kijkje nemen, veelal ook omdat het de eerste keer was dat ze er een kijkje konden nemen. Het KNSF-terrein was de afgelopen jaren hermetisch afgesloten.

Op het terrein was een van de panden ingericht als informatiehuis waar het stedenbouwkundig ontwerp werd toegelicht aan de geïnteresseerden. Vervolgens was er een wandelroute uitgezet naar een aan de westzijde van het terrein gelegen kruitloods, waar een overzicht van het landschappelijk ontwerp werd gegeven. Het was mooi weer en de open dag trok veel publiek naar het terrein toe. De organisatie garandeerde overigens dat de route bomvrij was.

De prijsindicatie voor de toekomstige woningen loopt van 185.000 (vrij op naam) voor appartementen tot 650.000 euro voor vrijstaande woningen. Ook gaan er bouwkavels verkocht worden waar kopers naar eigen inzicht mogen gaan bouwen.

Huizen van 185.000 tot 650.000 euro en losse bouwkavels

De nieuwbouwwijk gaat De Krijgsman heten. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven op de website van 'Buiten wonen in Muiden'. De organisatie is positief en verwacht verkoop van de eerste woningen omstreeks oktober van dit jaar.
Wanneer dan de eerste paal de grond in kan, hangt af van de belangstelling voor de woningen op het KNSF-terrein.

Planologen geven uitleg over bouwplan.