Afbeelding

Bezwaarmakers: 'Supermarkt op plek Scapino levert desastreuze problemen op'

Politiek

BUSSUM - Het verplaatsen van de AH-supermarkt van de Veerstraat naar het Scapino-terrein levert desastreuze problemen op. Dat stellen planologen Ben de Veth en Kees Flink. Ze maken bezwaar tegen het voornemen om de supermarkt te verplaatsen, zo hebben ze aan de gemeente laten weten.

Er wordt al veel langer gesproken over een grote supermarkt op het Scapino-terrein. Nadat eerdere plannen de afgelopen jaren van tafel werden geveegd, wordt er nu achter de schermen toch weer gewerkt aan plannen om de supermarkt te verplaatsen. 

Er ontstaat een groot gat
De twee Bussumse planologen hopen dat de gemeente het verplaatsen van de supermarkt tegengaat. "Wanneer de supermarkt verhuist, zou dat ernstige gevolgen hebben voor het winkelhart van Bussum. Er wordt een groot gat geslagen in dat deel van het centrum dat nu redelijk functioneert", zo zeggen ze. Volgens hen wordt het Bussumse winkelhart tevens veel te groot. Ze trekken aan de bel, mede vanwege de al bestaande leegstand.

Desastreuze verkeersproblemen en overlast
Daarnaast vrezen de twee Bussumers dat er desastreuze verkeersproblemen zullen ontstaan rond de Kerkstraat en teven veel overlast voor omwonenden. Volgens Flink en De Veth hebben omwonenden nu al veel zorgen over de eventuele komst van de supermarkt. 

Aan Veerstraat genoeg kansen
De Bussumers stellen dat het verleden heeft bewezen dat de supermarkt op het Scapino-terrein voor problemen zorgt. "En dat terwijl de vestiging veel kleiner was dan nu en er bovendien geen sprake was van een aanvullende functie als een pick-up point", zo betogen ze. Volgens hen heeft de supermarkt aan de Veerstraat genoeg kansen om groter te worden en kan daar eventueel ook gewerkt worden aan extra woningen en een verbeterde parkeergarage. 

Uit de krant