Afbeelding
Actueel

Han ter Heegde wordt burgemeester Gooise Meren

Politiek

GOOISE MEREN - Han ter Heegde wordt de burgemeester van Gooise Meren. Dat heeft de gemeenteraad besloten en bekend gemaakt. Ter Heegde (58) bekleedt nu, al twaalf jaar, het burgemeestersambt van Heerhugowaard.

Burgemeester Ter Heegde vertelde zin te hebben om aan de slag te gaan en bedankte hij de gemeenteraad voor de kans. "Gooise Meren is een interessante gemeente om mee aan de slag te gaan. Er zijn heel veel goede kansen om deze gemeente goed op te bouwen. We gaan samen aan de slag om deze gemeente op de kaart te zetten en een eenheid te creëren. Een hele uitdaging, maar een ontzettend leuke klus." 

'Ken de gemeente al een beetje'
Ter Heegde vertelde daarnaast de kernen van de gemeente al te kennen. "Ik ben hier al meerdere keren geweest en ben erg gecharmeerd", aldus de VVD'er. "Ik ga nu verder aan de slag de gemeente te leren kennen. Ik hoop binnen een maand alle kernen al te bezoeken. Daarnaast hoop ik op zo snel als dat kan hier te gaan wonen."

Burgemeester moet nog worden benoemd
Han ter Heegde wordt voorgedragen door de gemeenteraad, de voordracht moet nog worden goedgekeurd en de burgemeester moet nog echt benoemd worden. Als alles volgens plan verloopt wordt Ter Heegde op woensdag 18 januari geïnstalleerd. 

Uit de krant