Afbeelding

Burgemeester Heijman zegt sorry

Politiek

BUSSUM - Burgemeester Henk Heijman biedt de gemeenteraad zijn excuses aan voor het mogelijk verkeerde beeld dat hij heeft gegeven over zijn woonsituatie. Dat blijkt uit een vertrouwelijk antwoord van de burgemeester op vragen van Hart voor Bussum, Partij voor Bussum en de Gooise Ouderenpartij. 

De burgemeester schrijft aan de gemeenteraad: "lk stel vast dat er een verkeerd beeld is ontstaan over de aard (koop/huur) van mijn woning in Oost Gelre. Dit is helaas een eigen leven gaan leiden en heeft een zwaarte en omvang heeft gekregen, die ik niet heb bevroed. Voorzover dit beeld ontstaan is door mijn toedoen, wil ik hierover mijn spijt betuigen en mijn excuses aanbieden. Ik heb een inschattingsfout gemaakt over de relevantie van dit onderwerp en het verwachtingspatroon dat in de loop van de tijd is ontstaan en door mij niet werd gecorrigeerd."

Burgemeester geeft antwoorden
Heijman kwam vandaag onder vuur te liggen toen Hart voor Bussum, Partij voor Bussum en de Gooise Ouderenpartij de aanval op hem openden over zijn woon- en declaratiegedrag. Volgens de partijen zou de burgemeester onterecht vergoedingen hebben ontvangen om dubbele woonlasten te dekken. 

De burgemeester legt in de brief aan de gemeenteraad uit hoe het echt zit met zijn woonsituatie.

Uit de krant