Afbeelding

Tweede Kamer komt praten over fusie

Politiek

BUSSUM - Het wordt morgen een spannende dag voor Bussum. Leden van de Tweede Kamer komen praten over de fusie van de gemeente met Naarden en Muiden. De Kamerleden komen daarvoor naar de Kazerne van Muiden. 

De agenda vermeldt punten als de geldzaken van de gemeenten, het veranderen van de grens met Weesp en enkele algemene zaken over het samenvoegen van de gemeenten. De burgemeesters van de gemeenten zullen het woord voeren. 

KNSF-complex hekel punt
Waar Bussum, Naarden en Muiden de afgelopen maanden zo goed als probleemloos leken af te stevenen op de fusie, veranderde er vooral de afgelopen week wat. De Naarder en Bussumse gemeenteraad aarzelen ondertussen. Dat heeft te maken met het gedoe rond het KNSF-complex van Muiden. De bouwplannen op dat stuk grond zorgen voor veel financiële onzekerheden. Naarden en Bussum menen dat er een vangnet moet komen voor eventuele schulden op te vangen. Anders moet de fusie maar wachten, zo stellen ze. Deze punten zullen hoe dan ook besproken worden. 

Na morgen praat de Kamer
Na de gesprekken van morgen gaat de Tweede Kamer debatteren over het wetsvoorstel waarmee het samengaan van Bussum, Naarden en Muiden tot stand moet komen. 

Volg de gesprekken live
De hoorzitting van de Tweede Kamer is morgen van 10.30 tot 12.30 uur. Belangstellenden mogen langskomen om de ochtend te volgen. Als het druk wordt, gaat het gemeentehuis van Muiden een paar honderd meter verderop open. Daar staat een groot scherm. De hoorzitting is ook live te volgen via deze website. 

Uit de krant