Afbeelding
Foto: BussumsNieuws

Parkeertarief stijgt mee met inflatie

Politiek

BUSSUM/MUIDEN - De parkeertarieven in Bussum en Muiden stijgen volgend jaar licht. Dat komt door de inflatiecorrectie van 7 procent. Dit tot grote vreugde bij de gemeenteraad die tegen de verhogingen was.

In de straten van Bussum gaat het uurtarief met een dubbeltje omhoog (van 1,60 euro naar 1,70 euro), terwijl parkeren in de daarvoor bestemde garages met een tarief van 1 euro per uur gelijk blijft. In Muiden is het betaald parkeren met 3,20 euro per uur nu al kostbaar. Volgend jaar betaalt de consument een uurtarief van 3,40 euro. De parkeervergunningen voor bewoners stijgen van 38,10 euro naar 40,75 euro en bedrijven moeten 175,95 euro dokken in plaats van de huidige 164,45 euro.

Wij Gooise Meren, VVD en GroenLinks - die samen het college van B&W vormen - hadden echter al één miljoen euro als extra inkomsten uit het parkeren opgenomen in de Perspectiefnota 2024, een bedrag dat alleen haalbaar zou zijn als - naast het straatparkeren (parkeermeters op straat en parkeergarages) - de kosten van de parkeervergunningen excessief zouden stijgen. “Voor 2025 zijn de extra inkomsten niet nodig”, aldus Mark Marshall, wethouder financiën.

Uit de krant