Wethouder Nico Schimmelt overhandigde gister de sleutel van het bekende Bussumse pand aan John Steenbeek.
Wethouder Nico Schimmelt overhandigde gister de sleutel van het bekende Bussumse pand aan John Steenbeek. Foto: Gemeente Gooise Meren
foto’s

Stichting Vrienden van Victorie wint concessie herontwikkeling De Vonk

Politiek

BUSSUM - De Stichting Vrienden van Victorie gaat het pand De Vonk aan de Nassaulaan in Bussum renoveren. Het plan van deze partij kwam bij de selectie door de gemeente Gooise Meren als beste uit de bus. Vrienden van Victorie krijgt twee jaar de tijd om het gebouw te renoveren, waarbij tenminste de voorgevel behouden blijft. Het contract tussen de twee partijen is gister getekend. 

Gunningscriteria

In de resterende tijd van de 25-jarige concessie mag de winnaar het pand exploiteren zonder daarvoor een vergoeding te hoeven betalen aan de gemeente. Het pand is en blijft al die tijd eigendom van de gemeente. In totaal hadden drie gegadigden hun plannen voor de herontwikkeling van De Vonk ingediend. De plannen van de drie partijen zijn op diverse criteria door een beoordelingscommissie beoordeeld. Voor deze beoordeling had het college een leidraad opgesteld. Op grond van zes gunningscriteria konden partijen punten scoren. De winnende bijdrage sprong er met name op gunningscriteria 3 - mate van behoud pand - en gunningscriteria 5 - bijdrage maatschappelijke ontwikkeling - bovenuit. 

In de plannen van Vrienden van Victorie blijft het originele karakter van het pand - de buitenzijde - behouden. Op de benedenverdieping wordt horeca gesitueerd. Daarnaast komen er in het gebouw werkplekken en vergaderzalen en biedt het ruimte aan een leerwerkbedrijf. 

De selectieprocedure is inmiddels definitief. De nieuwe ontwikkeling moet passen in het bestaande bestemmingsplan of met een eenvoudige vergunningsprocedure mogelijk te maken zijn. De contracten met de gemeente zijn op 24 mei 2023 getekend. Met de overhandiging van de sleutels door wethouder Nico Schimmel aan John Steenbeek van de Vrienden van Victorie op woensdag 24 mei kan de onderneming aan de slag.

Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant