Om het gevoel van de lokale politiek aan te leerlingen mee te geven wordt het spel gespeeld in de raadzaal van het gemeentehuis.
Om het gevoel van de lokale politiek aan te leerlingen mee te geven wordt het spel gespeeld in de raadzaal van het gemeentehuis. Foto: Bob Awick

Leerlingen basisschool maken kennis met lokale politiek door spel ‘Democracity’

Politiek

GOOISE MEREN - De gemeente Gooise Meren organiseert voor de basisscholen in de gemeente een spel om leerlingen op een aantrekkelijke en laagdrempelige manier kennis te laten maken met de lokale politiek en de democratische besluitvorming. Het spel is genaamd ‘Democracity’.

Om het gevoel van de lokale politiek aan te leerlingen mee te geven wordt het spel gespeeld in de raadzaal van het gemeentehuis. Daarmee wordt aangehaakt bij het bredere doel om de verbinding met de jeugd in Gooise Meren te verbeteren.

Aftrap 

De groepen 7 en 8 van alle basisscholen in Gooise Meren zijn uitgenodigd om aan het leerzame spel ‘Democracity’ deel te nemen. De aftrap is op donderdag 25 mei gedaan door de Katholieke Montessorischool Bussum.

Democracity is een twee uur durend spel waarbij kinderen samen een stad bouwen en de democratische besluitvorming ervaren. Het is een educatief doe-programma, speciaal voor kinderen uit groep 7 en 8 van het basisonderwijs. Democracity is een fictieve stad waar niets te doen is en waar geen enkele voorziening is, er staan alleen maar woonhuizen. Gaan ze voor bedrijven of juist veel groen? Liever een groot ziekenhuis of toch een middelbare school? Het budget is beperkt dus helaas kan niet alles een plaats krijgen. Tijd dus om samen keuzes te maken. De leerlingen zullen met elkaar democratisch besluiten welke gebouwen en voorzieningen er in Democracity mogen komen. ProDemos, Huis voor democratie en rechtsstaat, verzorgt de spelleiding.

Uit de krant