Afbeelding
Foto: Bob Awick

GDP wil onderste steen boven over kermisrellen

Politiek

BUSSUM - De onderste steen moet boven over de kermisrellen afgelopen weekend op de Bussumse kermis. Dat meent het Goois Democratisch Platform (GDP) dat volgende week met een reeks vragen aan de burgemeester naar de gemeenteraad komt. 

De kermis liep afgelopen weekend, ondanks extra voorzorgsmaatregelen, uit op twee avonden met relletjes tussen jongeren. Er werden drie jongeren opgepakt. Een half jaar geleden was het ook al raak: toen raakten tweehonderd relschoppers slaags en waren er aanrandingen en mishandelingen. 

Het GDP hoorde na de relletjes veel klachten van bewoners en winkeliers en reageert verbaasd op de reactie van burgemeester Han ter Heegde dat de situatie 'beheersbaar was' en dat 'het er een beetje bij hoort'. 

Vragen
Het GDP wil nu van de burgemeester horen wat er zich allemaal precies heeft afgespeeld. De partij wil onder meer duidelijk hebben welke maatregelen de gemeente vooraf heeft genomen om de kermis goed te laten verlopen, wat er wordt gedaan aan de onrust en of er camerabeelden zijn van de ongeregeldheden zodat de opgepakte verdachten ook gestraft kunnen worden. Voor de toekomst vraagt het GDP een integrale aanpak om ongeregeldheden te voorkomen: voldoende politie-inzet, extra boa's, agenten in burger en mogelijk - als experiment - tijdelijke beveiligingscamera's op en in het gebied rond de kermis.

Uit de krant