Afbeelding
Foto: Sjoerd Stoop
Video

Burgemeester: zonder dat buurgemeenten fuseren kunnen we ook goed samenwerken

Politiek

GOOISE MEREN - Zonder dat de gemeenten om ons heen net als Gooise Meren fuseren om hun bestuurskracht te versterken kan er gewoon goed regionaal samengewerkt worden. Dat stelt burgemeester Han ter Heegde. 

Er werd de afgelopen jaren veel gesproken over de fusie tot drie regiogemeenten, maar voor dat plan was amper draagvlak onder de gemeenten zelf. Afgelopen maand zette de provincie Noord-Holland de procedures tot een fusie dan ook stop. 

Volgens burgemeester Han ter Heegde hoeft dat besluit geen gevolgen te hebben voor de toekomst van de regio. "Als ik nu kijk naar hoe we als gemeenten op tal van vlakken samenwerken, dan gaat dat best goed. En dan kun je best zeggen dat het ook beter kan, dat is ook wel zo en daar werken we met z'n allen aan. Maar slecht gaat het, ondanks dat dat vaak gedacht wordt, zeker niet. En ik kan dat vergelijken met andere Nederlandse gemeenten. Wel moeten we, met de basis die we nu hebben, kijken hoe we de boel kunnen versterken", zegt de burgemeester voor de camera's van BussumsNieuws en GooiTV.

De burgemeester stelt verder dat Gooise Meren geen actieve rol heeft als het gaat om eventuele nieuwe fusies. "Bij de processen om ons heen hebben we ons afwachten opgesteld, we blijven nu vanaf een afstandje toekijken. Als het gaat om fuseren hebben wij onze bijdrage geleverd."

Uit de krant