Afbeelding
Foto: Bob Awick

Burgemeester Ter Heegde: 'Geschokt door afschuwelijk ongeluk'

Politie

BUSSUM - Het drama op het spoor aan de Herenstraat zorgt voor vele geschokte reacties. Zo ook van burgemeester Han ter Heegde. De burgemeester noemt het ongeluk 'afschuwelijk' en 'enorm tragisch'. 

Er botste dinsdag een trein tegen een lesauto op de spoorwegovergang, de rijinstructeur kwam om het leven. De leerlinge, een jonge Bussumse, bleef ongedeerd maar was na afloop wel in shock. Burgemeester Ter Heegde heeft contact gehad met de nabestaanden. "Ik heb met de weduwe van de rijinstructeur gesproken en mijn diepe medeleven uitgesproken. Mijn gedachten gaan ook uit naar het meisje, die dit heeft moeten meemaken. Heel verschrikkelijk voor haar. Ik probeer contact met haar te leggen, maar dat is tot op heden nog niet gelukt", zo zegt de burgemeester. 

Verder wil de burgemeester nog weinig zeggen over het ongeval en de veiligheid van de bewuste spoorwegovergang. "Er loopt nu een ongevallenonderzoek door de instanties naar wat er heeft plaatsgevonden op de overweg. Aan de hand daarvan zullen we conclusies trekken, ik wil daar niet op vooruit lopen."

ProRail wacht onderzoek eveneens af
Spoorbeheerder ProRail, verantwoordelijk over de spoorwegovergangen, wacht het onderzoek eveneens af. Toch stelt ProRail dat de bewuste overweg bekend staat als een 'behoorlijk veilige'. Het laatste ongeluk vond eind jaren negentig plaats. 

Uit de krant