Afbeelding
Foto: PR

Burgemeester Ter Heegde leest peuters St. Vitusschool voor

Onderwijs & wetenschap

BUSSUM - Burgemeester Han ter Heegde was vanmorgen te gast op de St. Vitusschool. Hij kwam voorlezen aan de peuters (2- tot 4-jarigen) én hun ouders. Ook verzorgde hij de opening van het nieuwe cursusjaar Ouders & Co, een unieke samenwerking van de St. Vitusschool met de bibliotheek Gooi+.

Het thema van vandaag was ‘Je eigen huis’, hetzelfde thema als die van de Kinderboekenweek 2023. Als ta(a)lrijke school wordt daar door de St. Vitusschool altijd uitgebreid aandacht aan besteed. Na het voorlezen in de bibliotheek van de school, gingen alle twaalf kinderen en hun ouders samen aan de slag.

(Tekst loopt verder onder de foto’s)


Foto: PR


 Foto: PR

Oud-leerkracht Marjolijn Weiler en voorleesoma Mary hadden een leuk programma bedacht met voor elk kind en elke ouder wat wils. Er werden huizen gebouwd met blokken uit de blokkenhoek, een huis getekend door elke ouder met haar kind, gezongen, boekjes gelezen en gespeeld in de huishoek.

Uiteraard was bij de feestelijke opening iets lekkers meegebracht door Dalila van de bibliotheek. Zij trakteerde de kinderen op feestelijke roze koeken met spikkels en voor alle ouders was er koffie en thee. Ook zin om een keer mee te doen met uw peuter? Dat kan. Welkom op elke eerste woensdag van de maand, van 8.30 tot 9.30 uur, op de St. Vitusschool.

Uit de krant