Afbeelding
Foto: PR

Tijdens het PET-evenement ontdekken Gooise leerlingen wereld van techniek

Onderwijs & wetenschap

REGIO - Het Promotie Evenement Techniek (PET) vindt op 2, 3 en 4 oktober plaats op College de Brink in Laren. Zo’n vijfhonderd basisschoolleerlingen van groep 8 uit het Gooi nemen hieraan deel. Wethouders van de gemeenten Huizen, Eemnes, Wijdemeren, Gooise Meren en Laren geven, verdeeld over de eerste en derde dag, act de présence.

Tijdens het PET-evenement volgen de leerlingen een dagdeel diverse workshops, georganiseerd door bedrijven en organisaties, waarbij ze zoveel mogelijk zelf aan de slag gaan met allerlei technische doe-activiteiten. Zij gaan op ontdekkingsreis in de zeven werelden van techniek: zeven afgebakende domeinen waarin Jet-Net & TechNet de technieksector heeft opgedeeld om de leerlingen een beeld te geven van de baan- en opleidingsmogelijkheden. Deze werelden bieden een aantrekkelijk en realistisch beeld van leren en werken in de techniek, waarbij rekening is gehouden met de verschillende drijfveren, talenten en interesses van kinderen.

Op het gebied van techniek zijn grote personeelstekorten, mede door het stoffige imago dat aan het vakgebied kleeft. Door kinderen al vanaf het basisonderwijs op een leuke manier in contact te brengen met techniek, willen Sterk Techniekonderwijs het Gooi en Beleef je Beroep het leren en werken in de techniek aantrekkelijker maken.

Het PET is een initiatief van STO het Gooi en wordt uitgevoerd door Maak het met Techniek en Beleef je Beroep en wordt ondersteund door Jet-Net & TechNet. De workshops worden verzorgd door: Abbott in Weesp, Thales Nederland in Huizen, Gooi’s Bouwbedrijf in Naarden, Dura Vermeer (Infra Bindt) in Utrecht, Makecenter in Nieuwegein, Sectorinstituut Transport en Logistiek in Gouda, Wij Techniek in Bussum en de vmbo-scholen: College de Brink in Laren, Hilfertsheem College in Hilversum, Groot Goylant/Mediaschool in Hilversum en Yuverta in Naarden.

Uit de krant