Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Vaart maken met behoud 'huisartsenpost-plus'

Zorg

BUSSUM - Er moet vaart gemaakt worden met het maken van plannen om bepaalde afdelingen van het Blaricumse Tergooiziekenhuis, zoals een huisartsenpost en de spoedeisende hulp, toch te behouden voor de regio. Dat stelt burgemeester Han ter Heegde van Gooise Meren. De burgemeester voert samen met buurgemeente Huizen en de BEL-gemeenten gesprekken met het ziekenhuis. 

Het Blaricumse ziekenhuis gaat vertrekken en wordt samengevoegd met het Tergooiziekenhuis van Hilversum. Burgemeester Ter Heegde noemt het van belang dat bewoners van de regio ziekenhuiszorg op korte afstand houden. "Het verzorgingsgebied van het ziekenhuis telt 150.000 bewoners, van een totaal van 225.000 bewoners van hele Gooi en Vechtstreek. Met daaronder ook veel ouderen die vaker naar het ziekenhuis gaan. Het is evident dat deze mensen het ziekenhuis op korte afstand hebben", aldus Ter Heegde.

De burgemeesters hebben hun wensen al meerdere keren te kennen gegeven aan het bestuur van het ziekenhuis. "Dat werd allemaal welwillend aangehoord, maar het bestuur zegt wel dat ze er op studeren en nog tijd nodig hebben. Dat heeft ook te maken met de ontwikkelingen rond het nieuwe ziekenhuis van Hilversum. Ze zijn er nog niet aan toe. Ze hebben andere dingen aan hun hoofd. Dat is allemaal prima, maar we worden er een beetje zenuwachtig van. Het is heel belangrijk dat er toch wat behouden blijft. We blijven druk zetten."

Uit de krant