Afbeelding
Foto: Bob Awick

Voedselbank verwacht toename klanten door verruiming norm

Zorg

NAARDEN/BUSSUM - De normen om toegelaten te worden tot de Voedselbank worden verruimd en daardoor wordt het makkelijker om 'klant' te worden van de Voedselbank. De Voedselbank Naarden/Bussum/Hilversumse Meent verwacht een kleine toename van het aantal cliënten. 

De grootste verandering is dat het normbedrag is verhoogd. Dat betekent dat er meer mensen zullen zijn met een laag inkomen dat voldoet aan de eisen om toegang te krijgen tot de Voedselbank. "Effectief komt de verandering neer op een verruiming van de toelatingscriteria van bijna 100 euro. Het basisbedrag per huishouden wordt met 10 euro verhoogd tot 130 euro. Daarnaast wordt het bedrag per persoon verruimd met 5 euro tot 85 euro. In Nederland leven meer dan 1 miljoen mensen onder de armoedegrens", zegt Paul Konings van de lokale Voedselbank. 

Voedselbank heeft voldoende voedsel
Grote zorgen over de toename van het aantal cliënten heeft de Voedselbank niet. Konings: "We hebben tijden van schaarste gehad, maar die tijd is voorbij. Er is heel goed werk verricht waardoor er bijvoorbeeld hele goede afspraken zijn met onder andere alle grote supermarkten. Je merkt echt dat we veel meer gezonde en verse producten binnen krijgen en ook van betere kwaliteit. Laatst hadden we zelfs verse melk om uit te delen. En tussen kerst en Oud en Nieuw kwam er ook vlees binnen. Niet zoals gebruikelijk in een blik, maar vers vlees."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant