Bewoners en ouders zijn blij met de realisatie van de nieuwe Woongroep.
Bewoners en ouders zijn blij met de realisatie van de nieuwe Woongroep. Foto: Bob Awick

Woongroep Bussum geopend

Zorg

BUSSUM - Woongroep Bussum is afgelopen zondag geopend. Het complex aan de Olmenlaan is een initiatief van Lidy Blaas, Petra Hesta en Ems Willems. Deze dames liepen vast in hun zoektocht naar geschikte woonruimte voor hun kinderen en sloegen de handen ineen.

"We kennen elkaar van de Mozarthof in Hilversum, een school voor zeer moeilijk lerende kinderen, en raakten met elkaar in gesprek. We wilden graag dat onze kinderen een kans konden krijgen om op zichzelf te wonen. Een veilige plek met aandacht, zorg en begeleiding", aldus Petra.

Mooi geworden
"We hebben eerst gekeken bij andere woongroepen om een beeld te vormen van wat je voor je kind wilt en wat niet. Via een makelaar kwamen we bij dit kantoorpand aan de Olmenlaan terecht. Zo ontstond het idee om dit pand te transformeren naar appartementen. Om dit voor elkaar te krijgen, hebben we geld gekregen van verschillende fondsen. We hebben nooit gedacht dat het zo mooi zou worden. Het is een veilig thuis voor de 22 bewoners en we hopen dat ze samen oud worden. "

Samen eten
"Ze hebben hun eigen appartement, maar zijn wel verdeeld over drie groepen met ieder een eigen woonkamer met keuken. Per groep eten ze elke dag samen en daarna kunnen ze gaan waar ze willen. Ook is er begeleiding en 24-uurszorg van Amerpoort. We hebben nog een grote wens en hopen met sponsorgeld een dakterras te kunnen realiseren. Het zou fantastisch zijn als dat er komende zomer kan zijn."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant