Foto: Kees Boelhouwer Tergooi

Burgemeester op de bres voor ziekenhuis Blaricum

  Zorg

BUSSUM- Burgemeester Han ter Heegde heeft laten weten zich te willen inzetten voor het behoud van het Blaricumse Tergooi Ziekenhuis. Nu is het plan nog dat een nieuw Hilversums ziekenhuis vanaf 2021 de acute zorg overneemt en dat de Blaricumse vestiging op termijn wordt gesloten. Zo meldt NH Nieuws. 

Ter Heegde is zich ervan bewust dat het niet makkelijk zal zijn het ziekenhuis voor Blaricum te behouden. "Feitelijk is het definitieve besluit vijf jaar terug al genomen", weet hij, "dus het zal moeilijk zijn."

"Toch wil ik mij inzetten als burgemeester en als Bussumer om zoveel mogelijk delen van Tergooi in Blaricum te behouden", schreef de nieuwe burgemeester toen hij een petitie voor behoud van het ziekenhuis tekende. "Het is trekken aan een dood paard, maar dat laat onverlet dat ik toch wil proberen het uiterste er uit te halen."


49 reacties
Elke woensdag het BussumsNieuws per e-mail
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bussumsnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

BussumsNieuws nieuwsbrief

Elke woensdag het BussumsNieuws per e-mail
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221902&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bussumsnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>